"במקום לטרוף אוכל, טורפת את העולם בכל תחום בחיי"

9,103
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
סיוון אופירי

עוד ועוד נשים מגלות את השיטה שעוזרת להשתחרר מהשעבוד ומהמאבק באוכל, ללא ספורט וללא רעב

נשים רבות נאבקות במשקל העודף במשך כל חייהן ומנסות כל שיטת הרזייה תחת השמש;
רק חלבונים, רק ירקות, רק בשעות מסוימות, עם שומנים, בלי שומנים, בלי פחמימות, כל שיטה מדגישה "טרנד" חדש, ומנסה לשכנע שהיא השיטה המנצחת. מסתבר שרוב השיטות אינן נסמכות כלל על המדע העכשווי, אלא על מיתוסים שגויים ולכן ההצלחה לכאורה היא הצלחה זמנית שתלויה בכוח הרצון.
כפועל יוצא, רוב הנשים מתייאשות וממשיכות "לטרנד" הבא, עולות ויורדות במשקל, סובלות, רעבות, מתאמצות עד שהן מואסות בתהליך ומאבדות אמון בעצמן וביכולות שלהן.

הניסיונות הללו פוגעים בשגרת החיים, גורמים לנשים להרעיב ולהתיש את עצמן ולהפר את השלווה הפנימית שלהן. הן חיות בתחושת הישרדות, וכל אכילה מלווה ברגשות אשם קשים ותחושה שהן לא מסוגלות לשלוט בעצמן ולהתאפק. הבעיה העיקרית עם השיטות האלו היא שהן סובבות סביב הדבר הלא נכון.

לא להרעיב את הגוף, לעבוד יחד איתו

למעשה, הגוף מעביר לנו מסרים כל הזמן; אם אנחנו עייפים, הגוף מאותת לנו ללכת לישון ואם כואבת לנו הרגל, הגוף מסמן לנו לשים לב. בדיוק אותו הדבר מתרחש בהקשר של רעב ושובע: הגוף מאותת לנו שהוא רעב, ואנחנו בתגובה- אוכלות. עם זאת, הגוף עשוי לשדר לנו שהוא רעב יותר פעמים מהכמות האמיתית שנדרשת לנו. מדוע זה קורה?

הסיבה היא שהגוף שלנו מגיב לסוכרים ולחומרים מרעיבים וממכרים שנכנסו לתוך האוכל שלנו בעשורים האחרונים ופגעו ביכולת של הגוף לתפקד. האוכל המעובד החליף את האוכל האמיתי שהגוף שלנו מותאם אליו ושיבש את המערכות ההורמונליות, הכימיות והפיזיולוגיות. התוצאה היא השמנה, התמכרות והרעבה בלתי פוסקת.

מחקרים חדשים מוכיחים שכאשר רמות הסוכר בדם אינן יציבות כתוצאה מהאוכל שאנחנו אוכלות, והפרשת אינסולין מתרחשת מספר פעמים ביום, הגוף לא רק יחזיק את השומן ולא יאפשר פירוק שלו, אלא יכניס אותו לרקמות שומן קיימות ו-"ישמור עליו" כמנגנון הישרדותי. תהליך זה גורם לאגירה מיותרת של שומן בגוף ובסופו של דבר להשמנה.

מסתבר שההשפעה של אותם חומרים מחלחלת ונוגעת לא רק בפיזיולוגיה של הגוף שלנו, אלא גם מתקשרת לאסוציאציות מהעבר, לרגשות והרגשות שהתחווטו לכדי התנהלות אוטומטית. בהרבה מאד מהמקרים האכילה היא תגובה רגשית הנובעת מן הנפש ומושפעת ממנה, ולא מצרכים פיזיולוגיים, והאוכל במקרה זה מהווה לכאורה מקור לנחמה, רגיעה, השקטה, הסחת הדעת וכו'. אכילה כזאת, ובמיוחד של מזונות מזיקים, לא תואמת את הצרכים הפיזיולוגיים של הגוף ועלולה להזיק לכל אחד, גם ברמה הגופנית וגם ברמה הרגשית. מיד לאחר אכילה כזאת התחושה היא שה- "בור" הרגשי שהיה צריך למלא באמצעות אכילה רק גדל והפך לבולען.

סיוון אופירי 2
סיוון אופירי

רעב נפשי שהופך לרעב פיזי

כדי להבין כיצד להתחיל ומה כדאי לעשות, התייעצנו עם סיון אופירי, מייסדת השיטה "סיון אופירי פשוט לרדת במשקל". היא ממליצה קודם כל להסיר את הגירוי שגורם להשמנה, התמכרות והרעבה:
"הסוד לירידה במשקל ולאיבוד של אותו השומן הוא בהסרה מוחלטת של המאכלים הממכרים מהתפריט, כיוון שבדומה לכל תהליך גמילה אחר, גם כאן הגוף פיתח תלות בחומרים הממכרים ולכן המטרה היא לטפל באותה תלות ולהעלים אותה. למעשה, אם הגוף לא היה נחשף לחומרים הללו מלכתחילה הוא לא היה מגיע למצב של השמנה, התמכרות והרעבה."
סיון מפרטת כי החומרים הממכרים הללו נמצאים במאכלים רבים שידועים כעתירי סוכר, כמו משקאות ממותקים, חטיפים וממתקים, אך עם זאת הם נמצאים גם במזונות שנראים "תמימים" או בריאים באופן יחסי, דוגמת אורז, תפוחי אדמה ופסטה :
"בשל כך, השיטה מלמדת קודם כל להכיר ולזהות את המאכלים המזיקים לגוף ובשלב מאוחר יותר- כיצד להימנע מהם. כל עוד החומרים הממכרים והמרעיבים והמזונות שמתפרקים במהירות לסוכר שולטים בגוף שלנו אין שום סיכוי לנצח אותם, מאחר שמדובר בתהליכים הישרדותיים. "

שאלנו את סיון כיצד השיטה הזאת שונה מכל שיטת הרזייה אחרת שמעודדת ספירה של קלוריות, וסיון מסבירה כי השיטה שלה לא כוללת ספירת קלוריות כלל, כיוון שספירה כזאת רק פוגעת וגורמת להשמנה בטווח הארוך, ואילו השיטה שלה מתייחסת להשפעה המזיקה של המזונות הממכרים על הפעילות ההורמונלית בגוף שאחראית בתורה על אגירת השומן:
"ספירה של קלוריות אולי תעזור להרזייה בטווח הקצר, אבל היא נשענת על כוח רצון ובפועל היא עובדת נגד הפיזיולוגיה של הגוף. ברוב המקרים לאחר מכן תתרחש שוב עלייה במשקל ואפילו עלייה מעבר למה שירדנו לפני התחלת הדיאטה. המהות של השיטה היא שחרור מהתלות הגופנית והרגשית בחומרים המזיקים ותוצר הלוואי שלה הוא הירידה במשקל."

סיון חולקת כי אחרי שלומדים אילו מזונות עוזרים לשמור על רמות מאוזנות של סוכר בגוף ומקפידים על מזונות לא מעובדים, משהו נפלא יקרה מעצמו- תחושות הרעב שפוקדות נשים רבות כמה וכמה פעמים ביום יתמעטו, ושקט חדש שלא היה קיים קודם לכן בחייהן יתפוס את מקומו: "אתן תראו שהקילוגרמים העודפים יתחילו לנשור באופן אוטומטי בשל החיבור לעבודה עם הפיזיולוגיה של הגוף ועם ההורמונים הטבעיים שלו. "

לפרטים על המחזור הקרוב של שיטת “סיון אופירי פשוט לרדת במשקל” ובדיקת התאמתך השאירי פרטים ונחזור אלייך עם כל המידע:

סיוון אופירי | לרזות ללא מאמץ

שלום ולא להתראות לקילוגרמים שהלכו

עכשיו, כל זה נשמע מצוין, אבל איך מונעים מאותם קילוגרמים לחזור?
הרי כל שיטת הרזייה תספר איך אפשר להיפטר מקילוגרמים עודפים, אבל לא כל שיטה תיתן את הכלים לשמור על המצב החדש. אם כן, שאלנו את סיון איך ניתן לשמור על הישגי השיטה?
" לאחר הסרת הגירוי בשלב הראשון, כלומר הסרת החומרים הממכרים והמרעיבים, המטרה היא להפוך את אותם מאכלים למשהו שהוא לא אופציה עבור המוח שלנו, ולמעשה לחווט את המוח מחדש. כל עוד המוח לא מחווט ברירת המחדל תהיה שימוש בכוח רצון, ובמלחמה בין כוח הרצון להישרדות, ההישרדות תמיד תנצח. ולכן, השלב השני הוא חיווט של המוח ועבודה רגשית עמוקה שמטרתה למצוא את השורשים לאכילה שהתחווטו בעבר (שעמום, עייפות, תסכול, נחמה, כעס, או אפילו שמחה) ולפרק אותם.
באמצעות הכלים שהשיטה מעניקה, הנשים מזהות את התהליכים הגופניים והרגשיים ששלחו אותן לרדוף אחרי האוכל. הן מטפלות ומדייקות את הצרכים האמיתיים שלהן, מחווטות את המוח מחדש והמשקל יורד באופן אוטומטי על פי הקצב המתאים לכל אחת."

בלי להישקל ובלי משקל יעד

סיון מספרת כי השיטה לא מעודדת אידיאלי יופי או מידות מכנסיים רצויות, אלא חזרה לבריאות מיטבית ושחרור של נשים מהמאבק ומההתעסקות הבלתי פוסקת באוכל ובמשקל: "נשים רבות שרזו באמצעות השיטה מעידות על בעיות רפואיות "כרוניות" שנפתרו כמו סכרת סוג 2, שחלות פוליציסטיות, אסטמה, פיברומיאלגיה, מיגרנות, לחץ דם גבוה, טריגליצרידים גבוהים ועוד."

בנוסף, היא מפרטת כי "במהלך עשרת המפגשים של הקורס, הנשים לא נשקלות, אינן נשאלות לאיזה משקל הן רוצות להגיע ולא מרעיבות את עצמן בדרך לשם, אלא רק עובדות עם הפיזיולוגיה של הגוף ולא נגדה. המפגשים מתקיימים אונליין, אחת לשבוע. בין מפגש ומפגש כל אחת מהמשתתפות מקבלת ליווי צמוד, אחת על אחת, באמצעות מיילים וקבוצות פייסבוק סגורות."

סיון מסכמת ואומרת שבסוף הסדנה הנשים המשתתפות מקבלות כלים שעוזרים להן לבטל את התלות הרגשית באוכל, לצאת לחופשי ולהיות המובילות של חייהן.

 

כדי לסבר את האוזן, סיון מספרת כי נשים רבות שעברו את הסדנה ואימצו את השיטה השתחררו מהמאבק במשקל שלהן, מאכילה רגשית ומהפרעות האכילה והצליחו להגשים את עצמן: הן הגשימו חלומות, השפיעו לטובה על בני המשפחה ותחושת המסוגלות שלהן עלתה, כיוון שנוכחו לראות שהתגברו על המאבק במשקל – וכעת הן יכולות לעשות הכל.

ההתמסרות לשיטה מבטיחה את ההצלחה

התעניינו ושאלנו את סיון מה מבטיח את הצלחת השיטה: "הגורמים שמקבעים את ההצלחה שלהן הם הידיעה הברורה של הנשים שהן מגיעות לעבוד על עצמן בלי התנגדויות, בנוסף לרצון האמיתי לסיים את 'הסיפור' שיש להן עם אוכל ולחיות מתוך שמחה. מי שמגיעה נדרשת להניח את כל הסקפטיות והפחדים בצד ולהסכים לוותר על מיתוסים, מדע לא מדויק ותפיסות עולם משובשות שניהלו אותה. בנוסף, כל משתתפת נדרשת לפתוח גם את הלב כדי לאפשר לעצמה לטפל בשורשי האכילה הרגשית. כמו כן, חשוב לציין כי השיטה לא מתאימה למי שמחפשת 'דיאטה מהירה' מאחר שלא מדובר בדיאטה כלל; ברגע שמקבלים את הכלים, השיטה מאד פשוטה, כל 'הסודות' מתגלים במהלך הסדנה, נדבך אחר נדבך ושלב אחר שלב. במהלך הסדנה נשים רבות מוצאות את עצמן שואלות 'איך לא ידעתי את זה קודם'. "

סיון מציינת כי הצוות המקצועי שלה יקיים שיחות התאמה עם הנשים המבקשות להשתתף לקראת המחזור הקרוב של סדנת האונליין  שיפתח בקרוב, בכדי לבדוק האם הן מתאימות לשיטה. 

לפרטים על המחזור הקרוב של שיטת "סיון אופירי פשוט לרדת במשקל" לחצו כאן >>>>

 

לפרטים על המחזור הקרוב של שיטת “סיון אופירי פשוט לרדת במשקל” ובדיקת התאמתך השאירי פרטים ונחזור אלייך עם כל המידע:

אתר המערבולת מביא את התוכן הטוב והאיכותי ביותר בכל תחומי החיים. מעת לעת אנו מארחים כתבים אורחים ומאפשרים להם להפנות את תשומת ליבם של הגולשים להצעות של צד שלישי, כולל הפנייה בעזרת קישורים.

גילוי נאות

פנייתך התקבלה!