המלחמה ברדיקלים החופשיים: 3 צמחים שחובה להכיר

774
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
מלחמה ברדיקלים החופשיים

 

זה נשמע כמו קוקטייל אקזוטי שמוגש על החוף בתאילנד, אבל המציאות עולה על כל דמיון. עשרות מחקרים שונים שבוצעו על צמחי הליקוריץ, הג'ינג'ר ופרי האסאי גילו עובדות מדהימות על ההשפעות הבריאותיות שלהם, בייחוד בכל הקשור בכולסטרול, סכרת וטרשת העורקים.

מה עובר לכם בראש כשאתם שומעים את המילה ליקוריץ? לרוב האנשים מייד עולה תמונה של ממתק שחור נוסטלגי שבעבר קישט את חנויות הממתקים והסוכריות בישראל. הג'ינג'ר מוכר לנו בעיקר מהמטבח ובתור תוספת חורפית מומלצת לכוס תה חמה ואילו האסאי האקזוטי מככב זה מכבר כתוספת טעם לשייקים ומשקאות שונים.

מה שרבים לא יודעים הוא שכל השלושה: הליקוריץ, הגי'נגר והאסאי, עשירים באנטי-אוקסידנטים, נוגדי חמצון רבי עוצמה, מהחזקים הקיימים טבע ומכאן שבמינון נכון יש להם תרומה אדירה ובלתי נתפסת למלחמה ברדיקלים החופשיים בגוף האדם.

מה זה בכלל רדיקלים חופשיים?

רדיקלים חופשיים הם רכיבים כימיים הנוצרים בגוף באופן טבעי בתהליך הנשימה. במצב תקין יש להם תפקידים חיוניים בגוף הקשורים לקטילת חיידקים וחיזוק העור, אולם בה בעת יש מנגנונים חשובים בגוף שתפקידם לאזן את ריכוז הרדיקלים החופשיים ולמנוע את פגיעתם בגוף.

ומה קורה במצב של חוסר איזון? אותם רדיקלים חופשיים יתקיפו את החלבונים בגוף, יחמצנו את השומנים ויהפכו גם אותם לרדיקלים חופשיים. הם ייפגעו במבנה התאים, יקטינו את היכולת לספוג רכיבים תזונתיים מהאוכל בצורה יעילה ועוד שלל צרות שקצרה היריעה מלפרט.

אורח החיים המודרני מוביל אותנו לאורך זמן למצב חמור של חוסר איזון בכמות הרדיקלים החופשיים בגוף. חשיפה מתמשכת לזיהום אוויר, תזונה לא בריאה ולא מאוזנת, עישון וכמובן תרופות שונות, מחלות ומעל הכל הגיל – כולם מביאים לכך שהרדיקלים החופשיים גוברים על נוגדי החמצון הטבעיים בגוף.

חשוב לציין שניתן לבצע בדיקה לכמות הרדיקלים החופשיים אולם כיוון שאיננה כלולה בסל הבריאות קופות החולים אינן מפנות לרוב לבדיקה זו ורובנו כלל לא מודעים לסכנה המתחוללת בקרבנו.

הרדיקלים החופשיים הם בין הגורמים המובילים למחלות רבות, ביניהן: סכרת, טרשת עורקים, התקפי לב, מחלות כלי דם, היצרות כלי דם, שבץ מוחי, הזדקנות מוקדמת ועוד – כל אלו קשורים באופן הדוק לחמצון יתר בדם.

איך מחזירים את הגוף לאיזון?

עשרות מחקרים נעשו לאורך השנים על דרכים שונות לעזור לגוף במלחמתו ברדיקלים החופשיים. תרופות שונות, שינויים תזונתיים ועוד פתרונות שונים ומשונים, כולם מנסים להזין את הגוף באנטי-אוקסידנטים, נוגדי חמצון שיעזרו לגוף להישאר מאוזן. מתברר שהתשובה הייתה "מתחת לאף" של המדענים (ושלנו) מאז ומתמיד.

ב-15 השנים האחרונות, וככל שהתגברה המודעות לכך שריבוי תרופות וכימיקלים הוא לא התשובה, יותר ויותר מחקרים החלו להתמקד דווקא בחיפוש פתרונות טבעיים – צמחי מרפא הנמצאים בשימוש האדם בדרכים כאלו ואחרות מזה שנים.

מתברר שבין המחקרים חזרו והופיעו מספר צמחים שבין תכונותיהם הרבות ניכר כי יש להם יכולות נוגדות חמצון מרשימות לצד תועלות בריאותיות מפתיעות נוספות.

האנטיאוקסידנטים החזקים בטבע

מעל כולם מתבלט שורש צמח הליקוריץ אותה הזכרנו בתחילת הכתבה. הצמח, המוכר בשמו המדעי "שוש קירח", התגלה במחקרים רבים בתור נוגד חמצון רב עוצמה המסייע בהפחתת חמצון הכולסטרול בדם (הגורם בין השאר למחלות כגון טרשת עורקים, מחלות לב וכלי דם, סכרת ועוד) והקטנת עיבוי דופן העורק. עוד התברר כי הליקוריץ מכיל רכיבים אנטי סוכרתיים המפחיתים עמידות לאינסולין ואת רמות הכולסטרול בדם באופן כללי.

יש לציין ששורש הליקוריץ אמנם זמין בשפע אך דורש עיבוד רב על מנת שאפשר יהיה לצרוך אותו בצורה בטוחה ויעילה על בסיס יומי בצורה שתפיק ממנו את מירב הערכים התזונתיים הנדרשים.

ג'ינג'ר – לא רק בתה

שורש הג'ינג'ר (או זנגוויל בעברית) מוכר לכולנו וזמין בכל שוק או סופרמרקט. רובנו משתמשים בו, טרי או טחון לאבקה, בין השאר לתיבול מאכלים או בתור תוספת נחמדה לכוס תה, בייחוד בחורף. הג'ינג'ר בתור "תרופת סבתא" מוכר לנו בדרך כלל כאשר אנחנו מצוננים או סובלים מכאב גרון, אז נצרוך אותו עם דבש ולימון, אולם לשורש הג'ינג'ר, כך עולה מהמחקרים, תכונות נוגדות חמצון בזכות הגינג'רולים המצויים בו עם יתרונות דומים מאוד לליקוריץ!

יחד עם זאת, קשה לצורך את הג'ינג'ר בצורתו הטבעית. מעבר לכך שלא כולם אוהבים את הטעם – מאפיין נוסף שלו הוא שהצמח חריף מאוד, הן על הלשון והן בגרון. יש מי שאוהב את החריפות הזו, אך היא ללא ספק אינה לטעמם של רוב אנשים.

אסאי – לא רק לשייקים טרופיים

פרי האסאי הפך לאחרונה לחביב הקהל הישראלי. בשנים האחרונות אנו פוגשים יותר ויותר מוצרים המכילים אותו, בין השאר בשל האקזוטיות של הצמח שמקורו בצמחייה הטרופית של אגן האמזונס. צבעו הסגול העמוק והכהה לצד טעמו הייחודי הופכים אותו לתוספת נהדרת למשקאות פרי או קוקטיילים שונים.

מה שלא כולם יודעים הוא שבנוסף לכך שפרי האסאי עשיר במינרלים, וויטמינים, הוא נחשב נחשב "פרי-על", Super-Fruit, זאת כיוון שהוא מכיל כמות גבוהה מאוד של נוגדי חמצון. מחקרים קליניים רבים שנערכו הראו כי צריכת אסאי מגדילה את כמות נוגדי החמצון בדם.

פרי האסאי מכיל פיטוסטרולים אשר נוכחותם מפחיתה את ייצור הכולסטרול וכן אנטוציאנידינים, החומר המועיל ביין אדום, אך ברמות גבוהות יותר ולכן מסייע בשמירה על בריאות הלב.

בשל העובדה שבית הגידול הטבעי של פרי האסאי הוא באמריקה הדרומית, סביב אגן האמזונס, קשה מאוד להשיג את הפרי בצורה טבעית וטרייה בחנויות וברשתות השיווק וזו גם הסיבה שאנו נחשפים אליו בעיקר כתוסף למוצרי מזון אחרים, למרות שאין ספק שצריכה של אסאי טרי היא זו שמאפשרת ליהנות מכל יתרונותיו הבריאותיים.

השילוב המנצח של נוגדי החימצון הטבעיים

כפי שהסברנו עד כה, השילוב בין שורש הליקוריץ, ג'ינג'ר וצמח האסאי יכול לתרום בצורה משמעותית מאוד לאיזון החמצן בדם ולמלחמת הגוף ברדיקלים החופשיים ויחד עם זאת קשה מאוד לשלב אותם בצורה טבעית ונוחה בתזונה שלנו באופן יומיומי, בין אם בשל הקושי לעבד את הצמחים לצורה אכילה, טעמם הייחודי או פשוט העובדה שאינם ברי השגה.

לאחרונה נחשפנו לסדרת מוצרים ייחודית, פרי פיתוח של חברה ישראלית, המציע פורמולת צמחים ייחודית המבוססת על השילוב בין ליקוריץ, ג'ינג'ר ואסאי בכמוסות המכילות בדיוק את המינון היומי הדרוש לנו. החברה – The123 או כמו שכולם אוהבים לקרוא לה 123 מייצרת את כמוסות פורמולת הצמחים ברשיון משרד הבריאות, עם רשיון GMP ואף כשרות בד"צ חת"ם סופר.

מידע מפורט על פורמולת הצמחים הייחודיות של החברה ניתן למצוא באתר החברה בלחיצה כאן

פתרון אמיתי ובר השגה למלחמה ברדיקלים החופשיים

מרענן לגלות שלמרות הקשיים שאורח החיים המודרני מציב בפנינו, אפשר להילחם ברדיקלים החופשיים ולשמור על רמת חמצון תקינה ומאוזנת בגוף גם באמצעים טבעיים פשוטים ונגישים. לצד צריכה מדודה במינון נכון של צמח הליקוריץ, ג'ינג'ר ואסאי רצוי ומומלץ לשמור על אורח חיים בריא ותזונה מאוזנת, להימנע מעישון ומזונות מזיקים ולשמור על הגוף שלנו כמיטב יכולתנו.

לפרטים נוספים על פורמולת הצמחים של חברת The123 לחצו כאן

פנייתך התקבלה!