רעידת אדמה: חברות הביטוח עוזבות את תחום הביטוח הסיעודי. מה אנחנו אמורים לעשות עכשיו?

48,678
רעידת אדמה בביטוח הסיעודי

במהלך בוקר אחד חברות הביטוח הודיעו בזו אחר זו כי הן מפסיקות לשווק פוליסות ביטוח חדשות. ההכרזה הזו הייתה אמורה לעשות כותרות, אך היא נעשתה בשקט וחלפה מתחת לאף של כולנו. בעבור מי שלא הספיק לבטח את עצמו זוהי בשורה עגומה, אולם בעבור מיליוני המבוטחים במדינה זו עדות לאחד השינויים הבולטים של השנים האחרונות: המבוטחים הסיעודיים סוף סוף מצליחים לממש את הפוליסות שלהם. כיצד זה קרה, ואיך ניתן להצטרף לגל הניצחונות מול חברות הביטוח ולממש את הזכויות הסיעודיות שלכם? התשובות לשאלות אלה בכתבה הבאה.

באוקטובר השנה החברה הצרפתית סקור (SCOR), מבטחת המשנה של רוב המבטחים הסיעודיים בישראל, הטילה פצצה: היא הודיעה כי תפסיק את פעילותה כאן עם תחילת 2020. ההודעה הדרמטית הזו היכתה גלים. בתוך ימים ספורים חברות הביטוח המובילות בישראל הכריזו כי בכוונתן להפסיק את שיווק פוליסות הסיעוד הפרטיות. הראשונה הייתה "מנורה", ובזו אחר זו הודיעו שאר החברות על נטישת התחום.

זהו שיאו של תהליך שצבר תאוצה בשנים האחרונות, ובראשו עומדים אלה המגינים על המטופלים הסיעודיים שנפגעו בשל אוזלת היד של המדינה. עד לפני מספר שנים ידעו חברות הביטוח שהן יוכלו להתנער מלשלם עבור הפוליסות הסיעודיות שהן שיווקו, אולם כיום המבוטחים שלהן מצליחים לממש את זכויותיהם. הם עושים זאת בעזרת מומחים שמסייעים להם לבנות את תיק התביעה ולערער על דחייה בלתי מוצדקת של התביעה. בניית התביעה היא תהליך קשה ומורכב, וחברות הביטוח מנצלות את חוסר האונים של המטופלים הסיעודיים ובני משפחותיהם ומקשות עליהם עוד יותר. לצערנו, ללא בעל מקצוע עם ניסיון ארוך בתחום, שמכיר היטב את החוק ואת השיטות שבהן נוקטות חברות הביטוח, הסיכוי לממש את זכויות הפוליסה הסיעודית הוא נמוך להחריד.

לבדיקת היתכנות להגשת תביעה סיעודית בחרו באיזה שלב אתם

טיפול סיעודי עולה הון עתק

מעטים הישראלים שמסוגלים לעמוד בעלות טיפול סיעודי, שנעה בין 10,000 ל-20,000 ש"ח בחודש. רובם ייכנסו לחובות ענק כדי לממן את הטיפול, שכן הביטוח הלאומי מכסה רק חלק מזערי מההוצאות. זאת הסיבה שמיליוני ישראלים שילמו עבור פוליסת ביטוח סיעודית, שאמורה הייתה לממן את הטיפול הזה.

אולם חברות הביטוח מכרו להם הבטחות שווא. מרבית הישראלים לא מודעים לאמתלות ולטקטיקות הנלוזות שבהן משתמשות חברות הביטוח כדי לדחות שלא בצדק את בקשתם לממש את הפוליסה הסיעודית. מרבית הישראלים אף לא מודעים לעלויות שייפלו במלואן על כתפיהם לאחר הדחייה. הם נחשפים לכל אלה לראשונה רק כאשר הם או אחד מבני משפחתם מגיע למצב סיעודי ופונה לממש את הפוליסה. עד לפני זמן לא רב, שם נגמר המאבק שלהם מול חברות הביטוח. אך זהו כבר לא המצב: המבוטחים הסיעודיים ובני משפחותיהם כבר אינם חסרי אונים.

חברות הביטוח ניצלו ישראלים ברגעי הקושי הגדולים שלהם

בעבר חברות הביטוח נהנו מרווחים גדולים במיוחד בתחום הביטוח הסיעודי. רוב הישראלים סמכו על כך שהן יגנו עליהם במקרה שיזדקקו לטיפול סיעודי, כי לא ידעו שהן מתנערות מפוליסות סיעודיות באמצעות כל תירוץ אפשרי. המדינה, על אף שהייתה מודעת לכך, התעלמה מהבעיה והותירה מיליוני ישראלים לבדם וללא סיוע.
ההתנערות הזו היא אחד הסודות לרווחיות העצומה של חברות הביטוח. הן ניצלו את התסכול ואפיסת הכוחות של החולים הסיעודיים ובני משפחותיהם כדי להאריך את הליכי מימוש הפוליסה ולדחות את בקשתם כאשר הם קרובים לייאוש, ללא משאבים או כוחות לנסות שוב.

חברות הביטוח התרגלו לרווחי ענק, והן נוטשות כל תחום שבו יש חשש שיאבדו אותו. זאת הסיבה שהן הפסיקו לשווק לאחרונה פוליסות ביטוח סיעודי שמעניקות קצבה לכל החיים, על אף שרק מעטים מבין החולים הסיעודיים חיים יותר מחמש שנים. וכפי שקרה לפוליסות שהעניקו קצבה כל עוד החולה סיעודי, כך קרה השנה לפוליסות הסטנדרטיות. חברות הביטוח לא מעוניינות להמשיך לשווק גם אותן, שכן הן והחברה הצרפתית שמבטחת אותן מבינות שהן עומדות להפסיד באינספור תביעות נוספות. זו ההוכחה הטובה ביותר לשינוי הענק שקרה בתחום בזכות מומחים כמו של חברת "מגן": עשרות אלפי ישראלים מנצחים את חברות הביטוח ומצליחים להשיג את הקצבה שעבורה שילמו במשך שנים.

לבדיקת היתכנות להגשת תביעה סיעודית בחרו באיזה שלב אתם

חברות הביטוח נוטשות את התחום בעקבות גל הצלחות בתביעות נגדן

בשיחה עם מיכל אש, המנהלת המקצועית ב"מגן מומחים בע"מ", שמענו שנטישת חברות הביטוח הייתה צפויה בעבור העוסקים בתחום. "ההכרזות של חברות הביטוח נעשו בבת אחת," היא מתארת, "אך הן לא הפתיעו אותנו בחברת 'מגן' כלל. זו תוצאה כמעט בלתי נמנעת לאור העלייה בתוחלת החיים וגל ההצלחות בתביעות נגד חברות הביטוח, גל שאנחנו גאים להיות חלק ממנו.

במסגרת הסיוע שאנו מספקים ללקוחותינו, הנאלצים לתבוע מהן את המגיע להם, אנו עדים מדי יום לקשיים שמערימות חברות הביטוח על המבוטח השקוף. חלק נכבד מלקוחותינו כלל לא היה מודע לזכויותיו, ואלו שכבר ניסו לתבוע את זכויותיהם באופן עצמאי כשלו. חברות הביטוח עשו כל שביכולתן להשאיר את הכסף אצלן על חשבונם של המבוטחים. כל זה השתנה בשנים האחרונות, ובמקום לקצור רווחי ענק קלים חברות הביטוח נאלצו לשלם את הקצבאות שאותן הבטיחו. ואכן, בתקופה האחרונה נשמעו קולות שדיברו על הנטישה האפשרית של חברות הביטוח את התחום. בביטוח הסיעודי יש כיום מומחים שמסייעים לחולים ולבני משפחותיהם להתמודד עם השיטות של חברות הביטוח לדחות את תביעותיהם המוצדקות. כעת, כשהן מבינות שיש מי שמסייע למבוטחיהן, הן מחפשות תחומים אחרים שבהם יוכלו להשתמש באותן שיטות ללא מפריע."

י.א., בן 90 ממרכז הארץ. ניצול שואה חולה פרקינסון ומכלול בעיות רפואיות. הגיש תביעה לחברת
הראל ונדחה בטענה שאינו עומד בקריטריונים של קבלת קצבת סיעוד עפ"י תנאי הפוליסה. במסגרת טיפול של חברת "מגן מומחים בע"מ" בהגשת הערר לחברת הביטוח, הוכר כסיעודי רטרואקטיבית ומקבל קצבת סיעוד בסך 3,500 ₪ מידי חודש לתקופה מירבית של 60 חודשים.
 
ג.ג., בן 12 מדרום הארץ. ילד בעל צרכים מיוחדים, הסובל מוירוס נדיר בעקבותיו סובל השמנת יתר חריגה עד לכדי חוסר תפקוד בסיסי. משפחתו כלל לא היתה מודעת לזכויות המגיעות לו מתוקף פוליסת הסיעוד שברשותו. טיפול מסור ומקצועי של "מגן", הובילה להכרה במצבו הסיעודי של המבוטח, הוא הוכר רטרואקטיבית וקיבל פיצוי חד"פ של כ 60,000 ש"ח.
בנוסף הוא זכאי כיום לקצבה חודשית של 5,500 ש"ח מידי חודש, עד לזכאות מירבית.
 
נ.ב, בן 89 מדרום הארץ. נכה צה"ל בעברו, מוכר ע"י משרד הביטחון. בעל קושי תפקודי מהותי בעקבות נפילה. סובל מבעיות אורטופדיות בשילוב ירידה קוגניטיבית. ברשותו של המבוטח 4 פוליסות סיעוד שונות, חלקן מבוטלות בעניינן הוגשה תביעה ע"י "מגן".  בזכות הבניית תיק ביטוח באופן מקצועי ויסודי, המבוטח הוכר כבעל צורך סיעודי כבר מ 2016 (טרם מועד ביטול הפוליסות), ולמעשה זכה במענק חד"פ עבור תקופת הרטרו בסך של כ 300,000 ש"ח, וכן לקצבה חודשית של למעלה מ 10,000 ש"ח עד לתום הזכאות.
 
י.ש., בת 72 מאזור השרון סובלת מירידה קוגניטיבית מזה מספר שנים.
בעבר הגישה באופן עצמאי תביעה לחברת הביטוח, וקיבלה קצבה לתקופה קצרה מאד (3 חודשים בלבד). במסגרת הגשת התביעה ע"י "מגן" הוכרה כבעלת זכאות לקצבת סיעוד, מתוקף הפוליסה שברשותה. מועד הזכאות נקבע רטרו, כך שהועבר לחשבונה סך של כ 140,000 ש"ח,  בנוסף זכאית לקצבה חודשית של 5,500 ש"ח מידי חודש עד תום הזכאות בפוליסה.
 

כדי לחמוק מכותרות ענק, חברות הביטוח ניצלו תקופה שבה התקשורת ותושבי המדינה עסקו בחוסר ודאות פוליטית, והכריזו בו זמנית על הפסקת שיווק פוליסות סיעוד חדשות. אולם גל ההצלחות בתביעות הביטוח הסיעודי שהבריח אותן נמצא בשיאו. אם הגשתם תביעה למימוש הפוליסה הסיעודית שלכם או של אחד מבני משפחתכם ונדחיתם, או אם נמנעתם מלעשות זאת כי לא חשבתם שתזכו ליחס הוגן, כעת הזמן לפעול. חברות הביטוח בורחות, והמאבק נגדן מצליח. עם צוות מומחים מנוסים לצידכם, גם אתם תוכלו לבנות תיק תביעה למימוש המלא של זכויותיכם, כפי שמגיע לכם. השלב הראשון הוא שאלון קצר בן חמש שאלות פשוטות על סוג הביטוח ועל העזרה הסיעודית הדרושה.

(*השירות כולל סיוע וליווי באמצעות מומחים מקצועיים בהליך מימוש הזכויות הרפואיות, ואינו מהווה ייעוץ משפטי או ייצוג משפטי.)

כמה קטנועים אתה מחזיק בעסק?

מרחק נסיעה חודשי ממוצע:

קטנוע בליץ

קטנוע בנזין

סה”כ לחודש

לפרטים נוספים ותיאום נסיעת מבחן השאר פרטים עוד היום:

פנייתך התקבלה!

דילוג לתוכן