קשה לך לרדת במשקל? חשיפה! מסתירים מהציבור מידע שמאפשר ירידה במשקל ללא מאבק

205,540

ניסית כמעט הכול, את עטה על כל תוכנית חדשה שיוצאת לשוק שמבטיחה לך שהיא הפתרון עבורך, את מתחילה עם מוטיבציה גבוהה שנעלמת תוך זמן קצר כשהסבל והרעב מגיעים, את עושה כל מה שאמרו לך ובכל זאת לא יורדת במשקל, או יורדת ועולה בחזרה? את כנראה ניזונה ממיתוסים וממידע שגוי שמשאיר אותך במעגל ההשמנה, התמכרות, הרעבה, ירידה במשקל ועליה מחודשת את לא לבד, ואת לא אשמה!

דיאטות הן אחת הסיבות לעלייה במשקל, ומיתוסים משובשים שהשתרשו בתודעה שלנו הם הסיבה השנייה הנה הצצה קטנה לשבעה מתוך עשרות מיתוסים שעשויים להפריע לכל אחד מאיתנו לרדת במשקל הפיזי ולמגר את "המשקל הנפשי", בלי לרעוב, בלי לסבול ואפילו בלי להתאמץ.

‏1. "כדי לרדת במשקל צריך לספור קלוריות"

המדע הישן עוסק במספר הקלוריות שאנחנו צורכים אל מול מה שאנחנו "שורפים" (קיזוזים), אולם המדע החדש עוסק באיכות המזון שאנחנו אוכלים, בהתאמה ובפירוק שלו בגופנו. ובמילים אחרות, באיזה הורמונים הוא מפעיל או מכבה, ולא במספר הקלוריות. כבר שנים רבות שאנחנו יודעים שלא כל הקלוריות שוות, למרות מה שסיפרו לנו. כלומר, קלוריה של פרוסת עוגה מתפרקת אחרת בגוף, מקלוריה של צלחת חומוס עם טחינה וביצה, למרות שמבחינה קלורית החומוס עשוי להיות עתיר קלוריות יותר מהעוגה.

הגוף יודע לזהות את "הגנים" של החומוס אבל לא יודע מה לעשות עם העוגה, ולכן הוא יפעיל מנגנונים אחרים כדי לפרק אותם, מה שיוביל להפרשת אינסולין ודופמין ברמה גבוהה במקרה של העוגה וכתוצאה מכך להשמנה, התמכרות ותחושת רעב, אבל לא במקרה של החומוס.

המשמעות היא שכדי לרדת במשקל באופן אוטומטי, ללא מאבק, תחושת סבל או רעב, אנחנו צריכים להזין את הגוף שלנו במה שמותאם וטבעי לגוף האדם, במזון שימנע הקפצת אינסולין כתוצאה מאכילתו, במה שהגוף שלנו יודע "לדבר" איתו, ולא במה שהמדיה ותעשיית המזון מספרות לנו שכדאי לנו לצרוך, גם אם הוא לייט או דל קלוריות.

לגוף האדם אין רצפטורים לקלוריות, אלא להורמונים, התהליכים ההורמונליים שיתרחשו כתוצאה מאכילה הם אלו שיקבעו האם נעלה במשקל או נרד במשקל, האם נגיע לגוף האידיאלי שאיתו נולדנו ללא סבל ונשמור על התוצאות, או האם נרעב, נרד במשקל ונעלה שוב וחוזר חלילה. הכול תלוי בהתאמת המזון לפיזיולוגיה של הגוף שלנו ובדיוק צרכי האכילה, כלומר, הפעלת מנגנון הרעב והשובע, ולא ספירת קלוריות. כשנסיר מהתפריט שלנו את האוכל שגורם לאינסולין להיות מופרש בכמות גבוהה, הגוף יגיב בירידה במשקל ללא מאמץ. כלומר, הסוד הוא בשמירה על רמות סוכר נמוכות ולא בספירת קלוריות או קיזוזים.
מה נכון? לא כל הקלוריות שוות.
והנה הסבר מפורט יותר על מה שנעשה בגופנו.

סיון אופירי, מתוך סדנת "פשוט לרדת במשקל"

2. "אפשר לאכול הכול במידה ולרדת במשקל"
האוכל המעובד שאנחנו חשופים אליו מכיל חומרים שגורמים לתופעות של השתוקקות והתמכרות אצל חלק נכבד מהאוכלוסייה. אותם חומרים מפעילים הורמונים ומוליכים עצביים שגורמים לרצון לאכול עוד ועוד ללא שליטה, לתחושת רעב מתמשכת, לתחושות רגשיות קשות ולהשמנה בסופו של דבר. אנשים בטוחים שהם נעדרי כוח רצון, אבל בפועל, כוח הרצון לא מחזיק מעמד לאורך זמן, לא בגלל האופי שלהם, אלא בגלל השינויים הפיזיולוגיים שהחומרים הללו מייצרים. קצת סוכר בתה, או ביס מלחמנייה יגרמו למי שרגיש, לרדוף אחרי האוכל באופן אוטומטי, ולרצון בלתי נשלט לאכול עוד ועוד. ולכן, כל עוד החומרים הללו הם חלק בלתי נפרד מהתפריט, האנשים שרגישים אליהם יחושו שהם נשלטים על ידי האוכל ולא יוכלו לעמוד בפניו.

כל ניסיון לספר להם שהם יכולים לאכול קצת מהכול, וניסיון שלהם לאכול קצת מהכול, יגררו תחושות פיזיות ורגשיות קשות, השמנה, הרעבה ושימור ההתמכרות. אנשים שאינם רגישים לחומרים הללו, ינזקו מהאכילה ועשויים אף לפתח מחלות, אבל האוכל לא ישלוט בהם, הם יוכלו לפתוח חבילה של שוקולד ולאכול רק קוביה אחת. לעומתם אנשים שרגישים לאותם חומרים ומפעילים את מערכת התגמול במוח בחשיפה אליהם, עשויים לאכול את כל החבילה, להבין שהם מזיקים לעצמם, לחוש אשמה גדולה ובכל זאת להמשיך בלי יכולת לעצור. ולכן, כשמדברים על אכילה של הכול במידה, צריך לתת את הדעת מה זה אומר לאכול הכול במידה.

ובעצם, השאלה היא האם בגלל שתעשיית המזון או המדיה מספרות לנו שאנחנו צריכים את השוקולד הזה, או הבורקס הזה, והחברה נותנת לנו לגיטימציה לאכול אותו, הוא באמת מה שהגוף שלנו צריך?
התשובה היא לא.
דרך אגב, התשובה היא לא, גם אם אין עודף משקל.

מה נכון? להוציא מהתפריט חומרים ממכרים. כדי לרדת במשקל בצורה בריאה צריך לאכול מכל המגוון שמותאם לגוף האדם, לא מכל המגוון שקיים במרכולים שמכונה אוכל אולם לא מזין אותנו. יש הבדל בין אכילה מכל אבות המזון: חלבונים, פחמימות ושומנים שמותאמים לפיזיולוגיה שלנו, לבין אכילה של מה שמתיימר להתחפש לאבות המזון, ובעצם הוא אוכל מעובד שמשבש את מערכות הגוף וגורם לעלייה במשקל ולהשלכות נוספות.

כל הנשים הללו, ועוד אלפי נשים אחרות, הסירו את האוכל המעובד מהתפריט שלהן באמצעות הסדנה של סיון אופירי פשוט לרדת במשקל, וזה מה שקרה להן:

רוצה לדעת האם את מתאימה לסדנה?

תשאירי פרטים ויועצת שלנו תחזור אלייך לבדיקת התאמה לסדנה

3. "אם אוכלים ארוחות מסודרות יורדים במשקל"
השאלה הראשונה שצריך לשאול היא: ממה מורכבות הארוחות "המסודרות"?

בפועל, כשאוכלים אוכל שעובד עם הפיזיולוגיה של הגוף ולא נגדו, שמותאם לנו ושהגוף מצפה לקבל, הרעב פוחת באופן משמעותי ואין סיבה לסדר את הארוחות, כי הן מסתדרות על פי מנגנון רעב ושובע אמיתי בלי להשתמש "בשעון מעורר".

כשאנחנו עוסקים בסידור הארוחות אנחנו מתעלמים לחלוטין מהצרכים האמיתיים של הגוף שלנו. כל ניסיון לכפות על הגוף אכילה של אוכל שלא מתאים לו, בכמויות שלא מתאימות לו, ובזמנים שלא נכונים לו יגרור הפרשת אינסולין גבוהה, השמנה, תחושת חוסר שליטה, יעמיק את ההתמכרות, ויפגע גם ברגשות וההרגשות שלנו. אוכל הוא אינפורמציה לגוף, ויש משמעות ליכולת של הגוף לפרק את המזון בצורה המיטבית בכל עת. הרכב הארוחה קריטי ומשפיע באופן ישיר על מנגנון הרעב והשובע. כבני אדם כולנו נולדנו עם מנגנון רעב ושובע מובנה. רובינו איבדנו אותו כשנחשפנו וצרכנו אוכל מעובד, מאחר שהוא מתוכנתת להפעיל ולעורר אותנו לאכילה מוגברת ולצריכה עד כדי התמכרות. בתעשייה עמלים במעבדותיהם על "הבליס פוינט" – נקודת האושר, כלומר על כמות המרכיבים האופטימליים במזון מעובד, כמו מלח, סוכר, ושומן שייצרו תחושת הנאה, תענוג ותגמול שתגרום לצרכן להתמכר ולרצות לצרוך שוב מאותו מוצר. הקומבינציה של סוכר, מלח ושומן יחד מייצרים תחושת תגמול גדולה וגורמים לרצון לאכול גם ללא רעב. כלומר, משבשים לנו באופן מתוכנן את מנגנון הרעב והשובע, גורמים לנו לרעב טורדני ומצד שני דורשים שנאכל ארוחות מסודרות.

זה בלתי אפשרי…

מיתוס הארוחות המסודרות השתרש בעקבות החשש מהרעב שיבוא, כשההבנה הבסיסית היא שהלבלב מפריש אינסולין אחרי אכילה. אולם, השימוש בידע הזה משובש לחלוטין.

מה נכון?
ברגע שמראש אוכלים מזונות שלא מקפיצים את האינסולין, אלא שומרים על רמות סוכר יציבות בדם, באופן טבעי יפתח פער בין הארוחות כי הרעב יפחת, כמות האינסולין תרד ואנחנו נרד במשקל בלי מאמץ. כלומר, אנחנו מאפשרים לגוף לקבל את מה שהוא צריך, מזינים אותו, דואגים לרמת סוכר יציבה, משתמשים במנגנון הטבעי של הרעב והשובע, ללא מניפולציות ולכן המשקל ירד מעצמו ונוכל להגיע לבריאות כוללת בקלות.

אל תסדרו את הארוחות, תדאגו "לסדר" את מה שאתם אוכלים והכול יסתדר מעצמו.

4. ״דיאטה = בריאות״
הכניסו לתודעה שלנו שהמילה דיאטה = בריאות ולכן מוצרים שמסומנים כדייאט או לייט נחשבים בעיני רוב הציבור כמוצרים בריאים בשעה שהם לא כאלה ואפילו מזיקים מאד. מעבר לעובדה שהם יכולים לגרום להפרשת אינסולין מוגברת וכתוצאה מזה להשמנה, מחקרים שנעשו מדווחים על עליה בשומן הבטני בשל צריכת מוצרים אלו. עלייה בהיקף המותניים קשורה בסיכון מוגבר לסבול ממספר בעיות בריאותיות, כולל מחלות לב וכלי דם, סוכרת סוג 2 וזיהומים. שימו לב מוצר דיאטטי הוא לא בהכרח נטול סוכר, אלא ההכרזה עליו כעל דיאטטי קשורה במספר הקלוריות שהוא מכיל, שהיא כמובן אינה רלוונטית לירידה במשקל בהנחה שאנחנו רוצים לשמור על בריאותנו ועל התוצאות.

מוצרי דיאט גורמים להפרשת אינסולין ולהשמנה, בנוסף הם מפריעים לפלורה הטבעית של המעיים. והשימוש בחומרים הללו אספרטם (Aspartame), אצסולפאם-K (או Acesulfame Potassium), טיטניום דו חמצני / תחמוצת טיטניום (Titanium Dioxide) קשורים בקשר ישיר עם מחלות.

מה נכון? אל תשתמשו במוצרי דיאט, הם לא יגרמו לכם לרדת במשקל, והם עשויים להשפיע לרעה על בריאותכם.

5. ״מוצרים נטולי גלוטן נחשבים בריאים ומסייעים לירידה במשקל״
אכילה ללא גלוטן מעבר לעובדה שהיא הכרחית לחולי צליאק, בשנים האחרונות הפכה לסוג של טרנד לכאורה, אבל בפועל לא מדובר בטרנד מאחר שמחקרים וההוכחות בשטח מראים שהיא מיטיבה עם יותר מחצי מהאוכלוסייה.

הרבה אנשים לא מודעים להשפעות השליליות של הגלוטן על מערכות הגוף שלנו שכוללות השמנה, דלקתיות, בעיות עור, תנגודת לאינסולין, בעיות פוריות סכרת, בעיות מפרקים, בעיות בבלוטת התריס, אסטמה ועוד.

אלו שכן מודעים להשפעות השליליות של הגלוטן, מחליפים את הגלוטן במוצרים נטולי גלוטן בטעות, ובעצם לא מאפשרים לעצמם להפטר משומן בטני ולרדת במשקל. במוצרים מעובדים נטולי גלוטן במקום חיטה, התעשייה משתמשת בעמילן תירס קורנפלור, עמילן תפוח אדמה, עמילן טפיוקה, ועמילן אורז, אמנם אין חיטה במוצרים הללו, ואנחנו לא חשופים לתגובה של המערכת החיסונית לגלוטן, אבל הם מעובדים וכל אותם עמילנים גורמים לעליה חדה ברמת הסוכר והאינסולין בדם, מה שמוביל באופן ישיר להשמנה. כאמור, אינסולין הוא ההורמון שאמון על שמירה של רקמת השומן, ובכל פעם שהוא מופרש הוא שולח מסר לגוף, תאחסן שומן וכך מונע ירידה במשקל ופועל בדיוק הפוך, גורם להשמנה.

מה נכון? אם אתם רוצים לדאוג לבריאותכם ולרדת במשקל, אל תחליפו את החיטה ואת העמילן שבחיטה בעמילן שמצוי במקורות אחרים, כי כל עמילן מתפרק לסוכר ויגרור הפרשת אינסולין ואיתו השמנה כפועל יוצא.


6. ״אכילה רגשית היא תוצאה של בעיות רגשיות״
לא נכון. אכילה רגשית היא תוצאה של חשיפה לחומרים ממכרים, מעובדים ומרעיבים. סיפרו לנו שכדי למגר את האכילה הרגשית צריך קודם לטפל ברגש, כשבפועל, השלב הראשון בפענוח הרגשות הוא הסרה של מה שגורם לרגשות וההרגשות לצוף מלכתחילה. כלומר, הסרת הטריגר להופעתם. כל עוד החומרים המעובדים והממכרים נמצאים בגופם של האנשים הרגישים אליהם, לא ניתן להגיע להבנה וטיפול ברגש משום שהם משבשים את מערכות הגוף. רק אחרי שהגוף נקי מהשפעתם, ניתן לטפל באכילה הרגשית.

מה נכון? אכילה רגשית היא תוצאה של חשיפה לחומרים ממכרים, מעובדים ומרעיבים שהובילה לחיווט שנעשה בין רגש לאוכל, עד כדי הרגל ולא להפך.

7. "צריך המון כוח רצון כדי לרדת במשקל"
לא נכון. רוב הציבור בטוח שכדי לרדת במשקל צריך להשתמש בכוח רצון עילאי, רובינו בטוחים שאנחנו חסרי כוח רצון. העובדה שלא הצלחנו בעבר, קשורה אך ורק במידע משובש שגרם לנו להתנהל נגד הגוף. בפועל, כשהמידע מונח בידיים שלנו, צריך רק רצון. רצון לשינוי, רצון לשבור את המיתוסים שהפריעו לנו, ורצון לאפשר לגוף שלנו לעשות את העבודה שלו בלי שהמחשבה תפריע לו במשימה. הקושי להגיע לתוצאות הרצויות, נבע מחוסר ידיעת הפיזיולוגיה האמיתית של הגוף, ובהתאמה לפעולות מנוגדות לירידה במשקל. דווקא אנשים בעלי עודף משקל שנלחמו בדיאטות נחשבים אנשים עם כוח רצון חזק. למרות שהפעולות שלהם לא נשאו פרי לאורך זמן, הם ניסו, הם רעבו וסבלו, ואפילו לקחו את עצמם עד לקצוות שוב ושוב.

מה נכון?

כשמאפשרים לגוף להיות מוזן ממה שהוא מצפה להיות מוזן, וכשמסירים את כל מה שמזיק לו, הגוף יתארגן מחדש ויוביל את עצמו לבריאות מיטבית. הסרת החומרים שמפריעים לשגשוגו, תוביל להשקטת ההשתוקקות לאכילה לא בריאה, עד שהיא תעלם כחלק מהחיווט החדש שיווצר במוח. העלמות ההשתוקקות, תוביל לכך שלא נצטרך להשתמש בכוח רצון, ובמילים אחרות, לא נצטרך "לשמור".

ניתן להגיע בקלות למצב שבו שוקולד, לחם, פסטה, או פיצה כבר לא יהוו מושא להשתוקקות, זה אמנם נשמע בדיוני, אבל זו המציאות של עשרות אלפי נשים שנחשפו לכלים בסדנה של סיון אופירי פשוט לרדת במשקל.

רוצה לדעת האם את מתאימה לסדנה?

תשאירי פרטים ויועצת שלנו תחזור אלייך לבדיקת התאמה לסדנה

מה מצפה לך בסדנת האון ליין?
בסדנת האון ליין הבאה שתפתח בקרוב, נכיר את המחקרים העדכניים שמוכיחים שהשמנה היא תוצר של חומרים מזיקים שנכנסו לאוכל שלנו במסווה של בריאות, נפריך את כל המיתוסים השגויים שמנעו ממך ירידה במשקל באופן אוטומטי, את תקבלי את הכלים לשחרור מהמאבק במשקל באמצעות עבודה על ארבעה אספקטים, פיזיולוגיה, תזונה, קוגניציה ורגש. ותוכלי להשתחרר מהמאבק בהתמכרות, השמנה והשלכותיה.

איך זה קורה?

  • סדנת האונליין מתקיימת לאורך 10 שבועות, ביום קבוע, אחת לשבוע בשעה קבועה, בקבוצת פייסבוק יעודית וסגורה, השיעורים המקוונים מועברים על ידי. לאחר כל שיעור מתקיים לייב עם מדריכה מצוות המדריכות של השיטה לחידוד, הבהרות, שאילת שאלות ומענה ישיר ואישי. אורכו של כל מפגש הוא בין שעתיים לשעתיים וחצי. את תצטרפי לשתי קבוצות פייסבוק סגורות ללייווי, העצמה, הדרכה, והשלמת התכנים הנלמדים בשיעורים.
  • לכל אורך הסדנה, את תלווי במייל על ידי מלווה אישית על מנת שתוכלי להעמיק בגורמים שהובילו להשמנה ואכילה רגשית, וכדי שתוכלי לפרום את הקשרים שנוצרו בטעות ולבנות הרגלים חדשים במקומם. את תלמדי כיצד הגוף שלך מגיב למזונות שונים, מה בדיוק גורם לך לתחושת חוסר שליטה והדחף לאכילה יעלם מעצמו. הגוף שלך יתחיל לאזן את ההורמונים והתגובות הכימיות שלו, העייפות תעלם, הנפיחות תרד, רמות הסוכר בדם יתייצבו, האינסולין יתאזן והגוף יתחיל לשחרר את המשקל בקצב הנכון לו ללא מאמץ.
  • את תביני מדוע השתמשת באכילה כמנגנון התמודדות רגשי ואת דרכי הטיפול בעניין. את תחווי חיווט מחדש של המוח ותגיעי למצב בו האוכל הממכר לא יהיה אופציה קיימת עבורך לעולם. את לא תרצי לאכול ממנו, ולא תתאווי אליו. נכון, זה נשמע מוזר, ורוב הנשים מגלות סקפטיות מובנת, אחרי כל כך הרבה שנים של חוסר הצלחה.

כמה מילים על סיון אופירי

"במשך שנים נאבקתי במשקל ובאכילה רגשית. מגיל הילדות סבלתי מההשלכות של השינויים שהתרחשו בגופי, משיבוש המערכות הפיזיולוגיות והרגשיות כתוצאה ישירה מהאוכל שצרכתי, ולמרות ניסיונותיי הנואשים לרדת במשקל, לא הצלחתי לשמור על התוצאות. המשקל ירד לזמן מוגבל מלווה בסבל, רעב ותחושות קשות ועלה בחזרה. ב- 2009 נחשפתי לידע שהרעיד את עולמי וגרם לי להשתחרר מהמאבק במשקל והשלכותיו. את הידע הזה אני אשמח לחשוף בפנייך בסדנה.

אם התעייפת מכישלונות חוזרים, זכרי שאינך אשמה, את בסך הכול קיבלת ידע שגוי. יש פתרון אמיתי, והוא לא כולל קיזוזים, הרעבות, וספירות. הוא ממש כאן בסדנת האון ליין הבאה שתפתח בקרוב."

רוצה לדעת האם את מתאימה לסדנה?

תשאירי פרטים ויועצת שלנו תחזור אלייך לבדיקת התאמה לסדנה

כמה קטנועים אתה מחזיק בעסק?

מרחק נסיעה חודשי ממוצע:

קטנוע בליץ

קטנוע בנזין

סה”כ לחודש

לפרטים נוספים ותיאום נסיעת מבחן השאר פרטים עוד היום:

פנייתך התקבלה!

דילוג לתוכן