שיעור ניכר מניתוחי הגב בישראל מבוצעים בעיתוי הלא נכון, בין אם מוקדם מדי או מאוחר מדי. כתוצאה, מטופלים רבים נותרים עם נזק בלתי הפיך, כאבים וסבל רב, לצד פגיעה מהותית ביכולת לעבוד, לעיתים עד כדי אובדן מלא של כושר העבודה. אם ב-7 השנים האחרונות עברתם ניתוח גב שגרם לכם לנזק גופני - ייתכן ומגיע לכם פיצוי כספי משמעותי
מדי שנה מתבצעים בישראל אלפי ניתוחי גב ועמוד שדרה, כאשר המקרים הנפוצים ביותר הם של אירועי פריצת דיסק ברמות חומרה שונות, הגורמים לכאבים ומקשים על התפקוד היומיומי.
פעמים רבות, במקום להעניק את הטיפול הנחוץ בזמן – בוחרים גורמי הרפואה בטיפול שמרני מתמשך, כגון טיפול תרופתי, פיזיותרפיה או רפואה משלימה, על פני אופציה ניתוחית. ומאידך, במקרים רבים דווקא ממהרים לנתח את המטופל, כאשר טרם נבחנו לעומק כל האמצעים הטיפוליים הקיימים עבורו – שני מקרים בהם נותר המטופל עם כאבים כרוניים ונזקים בלתי הפיכים, לעתים עד מצב של אובדן חלקי או מלא של כושר העבודה.
מה שרוב המטופלים אינם יודעים הוא, שבמידה והניתוח בוצע במהלך 7 השנים האחרונות, ניתן לתבוע וגם לקבל פיצוי כספי על אותו מקרה של רשלנות רפואית. פיצוי שאמנם לא יחזיר את הגלגל לאחור אך לפחות יקל על ההוצאות הכבדות הנלוות להתמודדות עם המגבלות, הכאבים והטיפולים.
סיבה נוספת לאי קבלת הפיצויים, היא חוק ההתיישנות, המאפשר לתבוע את הגורמים הרפואיים רק במידה והניתוח בוצע במהלך 7 השנים האחרונות – כלומר, זמן הוא מצרך יקר כשזה מגיע למקרי רשלנות רפואית ואובדן כושר עבודה.
עם זאת, עם ההכוונה הנכונה, מטופלים רבים שעברו ניתוח גב רשלני אחד או יותר זכאים לפיצויים שונים על הנזקים שנגרמו להם, פיצויים שיכולים להגיע לסכומי כסף משמעותיים וקצבה חודשית שיכולה להקל בצורה ניכרת על חייהם.
האם ב-7 השנים האחרונות עברתם ניתוח גב ואינכם מסוגלים לשוב לעבוד?
אנו מזמינים אתכם לתאם עמנו פגישה ללא עלות או התחייבות
בה נבדוק לעומק את המקרה שלכם, במטרה לפעול למיצוי זכויותיכם
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
ניתוח מאוחר מדי ונזק לכל החיים
כשגיורא (שם בדוי) נכנס לניתוח לטיפול עקב בלט הדיסק ממנו סבל, הובטח לו שזה מה שיעמיד אותו על הרגליים ויחזיר אותו לשגרת חיים רגילה, בתפקוד מלא וללא כאבים. במשך עשור קודם לכן הוא סבל מכאבים בגב התחתון עם הקרנה לרגליים, כאשר ב-3 השנים האחרונות החלה החמרה שהובילה לנימולים באצבעות הרגליים.במשך שנים עבר גיורא מרופא לרופא, מבדיקה לבדיקה, הלוך ושוב בין קופת החולים לטיפולים אלטרנטיביים שונים, וחוזר חלילה. במהלך הזמן הזה, עם ההחמרה בכאב ובתופעות, הגיעה גם הירידה בתפקוד, וגיורא נאלץ להפחית באחוזי המשרה בעבודתו, כך שבמקביל להתמודדות עם הסבל נאלץ לספוג ירידה בהכנסות.לאחר שנים מתישות ומלאות בטרטור בין רופאים ובדיקות, בהן החל אף לסבול מדיכאון וטופל בתרופות פסיכיאטריות, הוחלט סוף סוף לשלוח את גיורא לניתוח בעמוד השדרה, ניתוח שאמור היה להביא אל סופה את מסכת הייסורים ולהחזיר אותו לתפקוד מלא. אך למרבה הצער, לא הכל הלך לפי התכנית.לאחר שני ניתוחים מורכבים, התבררה התמונה המלאה: הנזק של גיורא הוא בלתי הפיך והוא נותר משותק. גיורא לא שב לעבודתו לאחר הניתוחים שעבר. הוא סובל מכאבים שורפים מרגע שקם בבוקר ועד שהולך לישון, ניידותו הוגבלה, וכושר העבודה שלו נפגע משמעותית, לצמיתות."אם הניתוח הראשון היה מבוצע בזמן, גיורא היה מסוגל לתפקד היום כרגיל"
מעיון בחוות דעת המומחה שהוגשה לבית המשפט בתביעת הרשלנות הרפואית בעניינו של גיורא, התמונה העגומה ברורה – הסבל הנורא והנזק שנגרמו לגיורא, היו יכולים להימנע, אם רק היה מטופל במועד הנכון.
"המקרה של גיורא הוא אחד המקרים המצערים, אך האופייניים, של איחור בטיפול בכאבי גב" מספר ד"ר חנוך אלרן, נוירוכירורג מומחה בכיר ולשעבר רופא ראשי במחלקה הנוירוכירורגית בבית-החולים איכילוב תל-אביב.
"הרשלנות הרפואית במקרה של גיורא הייתה חמורה – לא רק שניתוח מוקדם יותר היה מציל את בריאותו וכנראה שכלל לא מותיר נזק, אלא היה גם מונע את הצורך בניתוח החוזר שרק החמיר את מצבו" הוא ממשיך ומסביר, "עפ"י הסטטיסטיקה, שיעור ההצלחה של ניתוח גב חוזר הוא 30% בלבד, לעומת שיעורי הצלחה גבוהים בהרבה של ניתוח ראשון. למרבה הצער, בגלל הניתוח המאוחר גיורא נאלץ לעבור ניתוח שני שהותיר אותו עם נזקים נוספים, ביניהם אובדן מוחלט של כושר עבודתו ונכות קבועה".
רשלנות רפואית – לא על ידי הרופא בלבד
"רשלנות רפואית, בשפה פשוטה, היא כל מקרה בו נגרם לנו נזק במהלך או בעקבות טיפול רפואי שעברנו או שהיינו אמורים לעבור, נזק שיכול היה להיחסך מאיתנו אם הצוות הרפואי היה מטפל בנו בסבירות" כך מסביר לנו עו"ד דוד פייל, המתמחה מעל 25 שנה בתביעות רשלנות רפואית ותביעות ביטוח, מייסד משרד עו"ד פייל ושות'.
"חשוב להבין כי רשלנות יכולה להיות של כל גורם רפואי שבאנו עמו במגע – זה יכול להיות רופא מטפל, רופאה מנתחת, אחות, טכנאי רנטגן, רוקח או כל אדם שעוסק ברפואה או במקצוע פארה-רפואי ולא ביצע את תפקידו באופן המצופה ממנו" מסביר עו"ד פייל.
"במקרה של גיורא ובהתאם לחוות דעת מומחה, ניכר כי מדובר בטיפול רשלני שקיבל המטופל. כלומר מקרה שבו האבחנה, ובעקבותיה הטיפול, ניתנו בשלב מאוחר מדי. זאת למרות שניתן וצריך היה לגלות את הבעיה מוקדם יותר ולהתחיל לבצע טיפול שהיה מונע את התדרדרות המצב ומציל את גיורא מחיי סבל".
"המקרה של גיורא מדגים את הטרגדיה של נפגעי הרשלנות הרפואית הקשים ביותר – לא רק שנגרמו לו נזק משמעותי וסבל רב בשל הרשלנות הרפואית, אלא שבנוסף נפגעה לחלוטין היכולת שלו לעבוד ולהתפרנס בכבוד. במילים אחרות, המצב הרפואי שלו הוביל אותו לאובדן כושר עבודה" מוסיף עו"ד פייל.
"אובדן כושר עבודה פירושו מצב שבו לא ניתן להמשיך ולעבוד כפי שהיה קודם לכן" הוא מסביר, "ובמקרה של גיורא, מדובר באובדן כושר עבודה מוחלט שמנע ממנו את היכולת להתפרנס לצמיתות".
איך אדם אחד יכול לעמוד לבדו מול גופים כמו בית חולים או חברת ביטוח?
ניהול תביעת רשלנות רפואית כנגד מוסד או גורם רפואי הוא אכן דבר מורכב במיוחד, היות והמוסדות הגדולים נהנים בדרך כלל מהרבה כסף וכוח והם חמושים בסיוע רפואי ומשפטי צמוד.
במקרה של אדם שנותר עם נכות קבועה, נכנסים לתמונה גם זכאות לפיצויים מהמוסד לביטוח לאומי, השגת פטור ממס הכנסה, ובמידה וקיימים ביטוחים פרטיים כמו ביטוח בריאות וקרן פנסיה – גם תביעה של חברות הביטוח לצורך קבלת הפיצוי המתאים.
“כשאני נפגש עם אדם, לפני הכל אני מתחבר לסיפור האישי שלו. כשאני בודק ומעריך שבאמת מדובר בעוול ובחוסר צדק, אני מתמסר ומשקיע את מלוא כוחותיי ואת כל משאבי המשרד הנדרשים על מנת להשיג עבורו את המקסימום, וזה בדיוק מה שעשינו עבור גיורא"משתף עו"ד פייל.
"תהליך בניית התיק לתביעה כלל פנייה לגורמים רפואיים רבים כדי לקבל את התמונה הרפואית המלאה וכן את תמונת הזכויות המלאה של הלקוח. בהמשך נדרש ניתוח רפואי ומשפטי של כלל הממצאים והסקת מסקנות מתוכם. קשה מאוד לעבור תהליך כזה לבד" ממשיך פייל, "בנוסף, הצד התובע צריך להוכיח באופן משכנע שהנזק שנגרם, אכן נגרם בגלל הטיפול הרפואי שניתן או לא ניתן לו – עניין המהווה אתגר בפני עצמו" מסביר עו"ד פייל.
"במקרה של גיורא, הנתבעים היו קופת החולים ובית החולים שניתח אותו, אבל זה לא הסתיים שם – תבענו עבורו גם את הביטוח הסיעודי שלו, גם את הביטוח לאובדן כושר עבודה וגם ביטוחים רפואיים נוספים שהיו לו, על חלקם הוא כלל לא ידע. למזלו של גיורא, הספקנו לתבוע במהלך שבע השנים שלאחר הניתוח, טרם נכנס לתוקף חוק ההתיישנות על המקרה שלו" ממשיך פייל, "פוליסות ביטוח הן מסמכים ארוכים ומסובכים המכילים לעיתים הגדרות לא ברורות, אך הניסיון והידע שלנו סייעו לנו לפרש את אותן ההגדרות לטובת הלקוח. בסופו של דבר סייענו לגיורא לא רק לקבל הכרה של 100% נכות לכל החיים ופיצויים בגובה של למעלה משני מיליון ש"ח עקב הרשלנות של בית החולים והרופאים המטפלים, אלא גם לקבל פיצוי חודשי קבוע של מעל 11,000 ש"ח לכל חייו".
"גם כאב כרוני הוא נזק בלתי הפיך"
"צריך לזכור כי גם כאב כרוני הוא נזק בלתי הפיך – כשאדם סובל מכאבים במשך כל היממה הוא מושבת, הוא לא יכול לתפקד או לעבוד ובסופו של דבר מדובר בגורם שמונע ממנו לחיות חיים פרודוקטיביים" מסביר ד"ר חנוך אלרן, ומוסיף: "כל אדם עם כאב כרוני, שמגיע למצב הזה עקב ניתוח גב, נמצא בסבל רב – בשלב זה הוא כבר ניזוק, כנראה שהוא כבר לא עובד, הוא כבר מותש. מדובר על אנשים שעברו את כל הפרוטוקול הרפואי במשך שנים, עד שהגיעו למצב בו אין ברירה אלא לנתח – ובשלב הזה הנזק הוא בלתי הפיך".
"רשלנות רפואית היא ספקטרום רחב מאוד של מקרים רפואיים שונים אחד מהשני, ולכן קשה מאוד להשליך מקרה אחד על השני" מוסיף עו"ד פייל ומסכם, "זו הסיבה שאנחנו בודקים ביסודיות את כל הפרמטרים של כל מקרה לגופו, ופועלים על מנת שאותו אדם שנפגע יקבל את הפיצוי המירבי האפשרי מכל המקורות – זה המעט שמגיע לאנשים שחוו עוול גדול שלא באשמתם ונאלצים לחיות עם ההשלכות".
האם ב-7 השנים האחרונות עברתם ניתוח גב ואינכם מסוגלים לשוב לעבוד?
אנו מזמינים אתכם לתאם עמנו פגישה ללא עלות או התחייבות
בה נבדוק לעומק את המקרה שלכם, במטרה לפעול למיצוי זכויותיכם
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם