חברי הילדות שהצליחו בגדול – ועכשיו מלמדים איך להגיע להכנסה נוספת של עשרות אלפי שקלים בשנה בעזרת יזמות נדל״ן

13,006
אג'נדה

אחת השאלות שעוברות לכולנו בראש, פעם בכמה זמן, היא "איך אפשר להגיע לביטחון כלכלי בלי לשרוף את החיים במשרה שוחקת?" - והתשובה שנהיית יותר ויותר ברורה בשנים האחרונות, היא השקעה בעולם הנדל"ן. רוני פלטניק ואלירן תור, המייסדים של מכללת אג'נדה פיננסית, הבינו את זה כבר לפני למעלה מעשור, ועכשיו הם שמו להם למטרה להעביר את הידע שלהם הלאה. למה הם עושים את זה בכלל - ואיך? כל הפרטים בכתבה.

רוני ואלירן הם חברי ילדות. הם היו שכנים מגיל חמש, גדלו יחד בירושלים, וקראו בילדותם את אותו הספר – "אבא עשיר אבא עני". כבר מגיל קטן הספר גרם להם להבין שהמטרה שלהם בחיים היא חופש כלכלי. "באנו ממשפחות של מעמד הביניים," מספר לנו רוני. "ההורים שלנו היו שכירים וגם עצמאיים, וראינו אותם עובדים קשה כל החיים רק בשביל לסיים את החודש עם פנסיה של 4,000 ש״ח בחודש. זה גרם לנו להבין שאנחנו רוצים לעשות דברים אחרת – חיפשנו תחום שאפשר להרוויח בו את הכסף הגדול, להגיע להכנסות פסיביות שעולות על ההוצאות השוטפות, ורצינו להגיע למצב שבו אנחנו לא צריכים לשבור את הראש איך גומרים את החודש, או לחכות כל החיים לפנסיה".

משליח על טוסטוס ליזם נדל"ן

"כשסיימנו את הצבא, טסנו לעבוד בחו"ל," אומר לנו אלירן. "שם הצלחנו להגיע לאיכות חיים טובה ומספקת, כי באמת הצלחנו לטעום קצת מהכסף הגדול. אבל בשלב מסוים, היינו צריכים לחזור לארץ. וכאן, בלי השכלה אקדמאית או ניסיון במקצוע, קיבלנו את ה"כאפה", נקרא לזה. רוני היה שליח על טוסטוס שהרוויח 4,600 ש"ח בחודש, וגם אני בקושי הצלחתי לשרוד את החודש. לא הצלחנו למצוא את עצמנו, כמו שקורה להרבה צעירים אחרי צבא – עברנו בין עבודות של אבטחה, מלצרות ושליחויות, עבודות של מקסימום עבודה – ומינימום כסף. הבנו שיש לנו רק אופציה אחת אם אנחנו רוצים להגשים את החלום – והיא לקדם את עצמנו בעזרת כניסה לשוק הנדל"ן".

המצב שרוני ואלירן מתארים הוא מצב של ישראלים רבים הנמצאים בשוק העבודה או מתכוונים להיכנס אליו בקרוב. עבודה קשה ואינטנסיבית מסביב לשעון, עם שכר נמוך ומרדף תמידי אחרי המשכורת של החודש הבא. מדובר במציאות לא פשוטה, עם הווה כלכלי מורכב ועתיד כלכלי לא ברור, הכולל פנסיה נמוכה במקרה הטוב או לא קיימת במקרה הרע. 

"הבנו שאנחנו רוצים יותר," אומר לנו רוני. "רצינו שהכסף שלנו יעבוד בשבילנו גם בזמן שאנחנו ישנים. רצינו לייצר לעצמנו מקורות הכנסה נוספים למרות שלא הגענו עם הון עצמי. רצינו שגם בזמן משבר נוכל להיות בטוחים באפשרות שלנו להתפרנס. רצינו להבטיח את העתיד שלנו כבר עכשיו – אבל בעיקר לא רצינו לחיות חיים של עבדות עד הפנסיה כמו ההורים שלנו, ולכן החלטנו להיכנס לתחום הפיננסי. למדנו הכל מהכל: שוק ההון, יזמות עסקית ובסופו של דבר גם נדל"ן. למדנו את התחומים האלה מכל הצדדים, כאילו עשינו ״דוקטורט״ להשכלה פיננסית. התחלנו לעשות עסקאות ואחרי שהבנו את ה״טריק״, פשוט התחלנו לשפכל אותו שוב ושוב עד שהגענו למצב שההכנסות הפאסיביות שלנו גדולות מההוצאות – מה שהוציא אותנו ממירוץ העכברים בסביבות גיל 30".

למה דווקא נדל"ן?

"באיזשהו שלב בתחילת הדרך פגשתי מנכ"ל של חברה גדולה ומוכרת," אומר לנו אלירן. "הוא היה נראה הדבר האמיתי, תותח רציני, כזה שהבין את החיים. בשיחה פרטית הוא אמר לי "וואו, זה חלום לעשות את מה שאתם עושים". הבנת? אפילו המנכ"ל של החברה הכי גדולה שיש – משועבד למשכורת וצריך לבקש חופש מהעבודה. היה נראה לי הזוי שאדם בן 45, שסך הכל אפשר להגיד שהוא הצליח מאוד בחיים, עדיין צריך לשים את צרכי המערכת לפני הצרכים שלו. לעומת זאת, ביזמות נדל"ן זה הפוך – כל הכלים, כל הידע, כל האפשרויות בידיים שלך, ואתה מחליט מה לעשות, איך לעשות וכמה להרוויח. מעבר לזה, בעולם הנדל"ן לא חייבים להיכנס עם הון ראשוני. אפשר להגיע עם ראש חריף ונחישות ולהגיע מאוד רחוק, ולהרוויח הרבה מאוד כסף".

אבל הסיפור של רוני ואלירן לא נגמר שם, לפני עשור, כשהיו יזמים פעילים בשטח. אחרי שבית ספר אחר לנדל"ן פשט את הרגל, החלו סטודנטים לפנות לרוני ולאלירן בבקשה לעזרה מתוקף ניסיונם בתחום והיכרותם את השטח. "לא תיכננו את זה בכלל," מספר אלירן. "המון סטודנטים מאוכזבים חיפשו מישהו אחר שיעזור להם להגיע לתוצאות. יותר ויותר חבר'ה התחילו לפנות אלינו וביקשו מענה ופתרון, ופתאום הבנו שיש פה צורך של אנשים – לידע שיוכל לשרת אותם בעתיד. התגלגלנו לעניין הלימודים במקרה, הגיעו אלינו מפה לאוזן, עד שלבסוף החלטנו לעשות מעשה ולהפוך את הלימודים למסודרים יותר – והחלטנו להקים את מכללת אג'נדה פיננסית ללימודי יזמות נדל"ן. התחלנו ללמד אנשים איך להגיע לרווח של 100 אלף ש"ח כבר בעסקה הראשונה, גם בלי להגיע עם הון עצמי, ולימדנו אותם איך לעשות את זה בדרך הכי מקצועית שיש, עם מינימום סיכון ומקסימום רווח".

רוצים להבטיח את העתיד הכלכלי שלכם
עם קורס יזמות נדל"ן בישראל מבית אג'נדה פיננסית?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

מה באמת האג'נדה של מכללת אג'נדה פיננסית? למה לייצר לעצמכם תחרות?

"אנחנו לא מסתכלים על זה בתור תחרות," אומר לנו אלירן וצוחק. "להפך! אנחנו מאמינים שככל שתהיה קהילה גדולה יותר, של אנשים שמבינים ויודעים מה הם עושים, של אנשים שתומכים אחד בשני ועוזרים אחד לשני, ככה יזמות הנדל"ן בארץ תתפתח, ככה יהיו יותר הזדמנויות לשיתופי פעולה, ככה כל הצדדים ירוויחו כמה שיותר ויגיעו לחופש כלכלי. הקהילה שלנו היא היתרון שלנו – יש עם מי להתייעץ ועם מי לדבר, וזה נותן מעטפת שהיה חשוב לנו לתת מהרגע הראשון".

"יש היום הרבה בורות בתחום," ממשיך רוני. "הרבה חוסר ידע. לא כולם יודעים מה הם עושים, מה שמוביל להפסדים כלכליים ולתסכול רציני מהתחום. אנחנו רוצים לתת כמה שיותר כלים, לחשוף אנשים לכמה שיותר מידע, ככה שכל אחד יוכל לקחת את הכלים והידע האלה ולהחליט מה לעשות איתם – גם כדי שאנשים לא יפסידו את הכסף שלהם בעסקאות לא טובות, וגם כדי להגן עליהם מפני עוקץ בתחום. הנה, כשרק התחלתי ללמוד את התחום לפני שנים, הצלחתי לעזור להורים שלי להימנע מעסקה שהבנק ניסה לדחוף להם – ומנעתי מהם להפסיד המון, המון כסף. לא הייתי יכול לעשות את זה אם לא הייתי לומד".

למה דווקא אתם האנשים המתאימים ביותר ללמד יזמות נדל"ן?

"בתחילת הדרך לא הבנו למה פונים דווקא אלינו להכוונה ולייעוץ," מתוודה רוני. "נכון, היה ויש לנו את הידע והניסיון, אבל למה דווקא אנחנו? אז הבנו שהמציאות בשטח היא כזו שבה מישהו יכול להיות דוקטור או מומחה בתחום מסוים, אבל מהרגע שזה מגיע להשקעות – אין לו שום ידע רלוונטי שיעזור לו לעשות את ההחלטות הנכונות. אז הם פונים לאנשי מקצוע שמנסים לעשות עליהם קופה ולא באמת לעזור, מה שיכול לגרום להפסדים של עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים. הבנו שאנחנו צריכים ויכולים להיות הגשר שמאפשר לאנשים מהשורה להבין ולדבר השקעות ונדל"ן בגובה העיניים, כי אנחנו באים לכל העניין הזה בלי חליפה – רק עם עצמנו. אנחנו מדברים עם התלמידים שלנו בגובה העיניים, מדברים את התכל'ס, מרגישים וחיים את השטח – וזה עובד".

להגשים חלומות דרך ביטחון וחופש כלכלי

את קורס הנדל"ן של אג'נדה פיננסית, רוני ואלירן מעבירים כבר שנים. עם מעל 1,200 בוגרים של הקורס, אלפי עסקאות שנעשו ומעל 20 אלף חברים בקהילה, אין ספק שמדובר בהצלחה מסחררת. "התחלנו מלמטה, הגענו לפסגה אבל נשארנו אנשים פשוטים," הם אומרים לנו. "חשוב לנו לעזור לאנשים להצליח ולהגשים את החלומות שלהם בעזרת ביטחון וחופש כלכלי, בדיוק כמו שאנחנו עשינו – ועדיין עושים". 

רוצים להבטיח את העתיד הכלכלי שלכם
עם קורס יזמות נדל"ן בישראל מבית אג'נדה פיננסית?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

כמה קטנועים אתה מחזיק בעסק?

מרחק נסיעה חודשי ממוצע:

קטנוע בליץ

קטנוע בנזין

סה”כ לחודש

על פי הנתונים שהכנסת העסק שלך יכול לחסוך ₪ בשנה בזכות הקטנוע החשמלי

לפרטים נוספים ותיאום נסיעת מבחן השאר פרטים עוד היום:

פנייתך התקבלה!

דילוג לתוכן