מתחביב להשקעה בעתיד – הכירו את הקונדיטורית שעושה מהפיכה בלימודי הקונדיטוריה בישראל.

7,237
רות פיינברג

בימים אלו שהטלוויזיה שלנו מלאה מקצה לקצה בתכניות בישול ובייחוד תכניות אפייה וקונדיטוריה מעוררות תיאבון, גם עולם לימודי הקונדיטוריה פורח. בכל מקום בארץ ניתן למצוא מגוון אדיר של קורסים וסדנאות לכל מי שחשקה נפשו ללמוד איך להכין מטעמים משובחים. קונדיטורית אחת לעומת זאת, החליטה לעשות את זה אחרת ומציע ללמוד קונדיטוריה בדרך חדשה ומרגשת, ומתברר שאפשר אפילו להתפרנס מזה!

הקונדיטוריה המקצועית שעובדת… מהבית

את רות פגשנו במטבח הצנוע שלה, בביתה. דירת 4 חדרים רגילה לגמרי שבמבט ראשון לא מסגירה את מה שמתחולל בה. ב-6 השנים האחרונות מנהלת רות קונדיטוריה ביתית מצליחה שהפכה לשם דבר באזור בו היא מתגוררת, והכל מהמטבח הביתי שלה. בימים אלו השיקה רות לראשונה קורס קונדיטוריה דיגיטלי, כזה שבעצם לא דורש לצאת מהבית, לא דורש תיאום מיוחד, כל כולו מועבר באמצעות המחשב דרך אתר מיוחד המאפשר לתלמידי הקורס לראות את התכנים מתי שהם רק רוצים בכל מקום שבו הם נמצאים, אפילו בטלפון הנייד.

איך זה התחיל בעצם?

"כבר בהריון הראשון שלי נתקלתי בקושי למצוא עבודה בה אוכל לשלב בין הבית למטבח. הדרישות בקונדיטוריות המובילות מחמירות מאוד ודורשות שעות היעדרות רבות מהבית. בסופו של דבר מצאתי עבודה נהדרת (בתור קונדיטורית הבית של יקב תשבי בבנימינה), אבל לאחר ההיריון השני כבר ידעתי שאצטרך למצוא דרך אחרת שתאפשר לי גם להיות שם עבור בנותיי וגם לעבוד במקצוע שאני כל כך אוהבת.

כך נולד המותג שלי "רות פיינברג – קונדיטורית" ששם דגש על קונדיטוריה כפרית איכותית וטעימה שפעל באופן בלעדי מהבית."

נתקלת בקושי לנהל קונדיטוריה מהבית?

"וואו, אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל. את הקריירה שלי התחלתי בקונדיטוריות של המלונות היוקרתיים ביותר בארץ. זכיתי כבר מהיום הראשון לעבוד עם הכלים הטובים ביותר שכסף יכול לקנות וחומרי גלם משובחים והטובים מסוגם בעולם. גם בהמשך כאשר עבדתי במסעדות שף תמיד עמדו לרשותי מגוון כלים, חלל עבודה מרווח וחומרי גלם מצויינים.

במעבר לבית, פתאום הכל משתנה. שטח העבודה קטן משמעותית, אני צריכה לחלוק את המקרר והמקפיא עם הבית, לתמרן בין הרצון שלי להמשיך לעבוד עם חומרי גלם איכותיים ומצד שני לשמור על עלות הגיונית למוצרים.

זה דרש המון התאמות, גם לטכניקות העבודה שלי וגם למתכונים עצמם, בשביל שאוכל להכין את אותם הדברים באותה רמת איכות בדיוק, גם אצלי במטבח הביתי. אני חושבת שאפשר להגיד שהשנה הראשונה שלי כעצמאית הוקדשה לבנייה מחדש של כל הרגלי העבודה שלי על מנת להסתגל לתנאי העבודה החדשים.

ויחד עם זאת, גיליתי משהו נפלא. אני יודעת לעשות משהו שקונדיטורים אחרים לא יודעים. אני יודעת לעבוד בבית, אני יודעת להיות ממש יעילה בכמויות חומרי הגלם שאני משתמשת בהם, בשביל שלא יהיה בזבוז ואני יודעת בעיקר להסתדר עם כלי עבודה ומכשירים פשוטים שיש בעצם בכל מטבח ביתי באשר הוא.

גם הצד העסקי היה חדש לי לחלוטין בהתחלה. בתור קונדיטורית שכירה מעולם לא הייתי צריכה להתמודד עם מכירת המוצרים שלי, רק עם ההכנה שלהם. אז למדתי לבד איך להתמקח עם ספקים, למצוא חומרי גלם מצויינים במחירים טובים, למדתי לארוז, לקשט, לעטוף וגם כמובן איך לתמחר את העבודה שלי בצורה כזאת שאני אוכל להרוויח כסף בלי להתפשר על איכות המוצרים.

לצערי בתחילת הדרך לא באמת היה לי ממי ללמוד. גם כשלמדתי את מקצוע הקונדיטוריה וגם בתור שכירה בתחום, אף אחד לא מדבר איתך על הצד העסקי – על שיווק, על מכירות, על מחירים ופתאום אני מוצאת את עצמי מתמודדת לבד עם כל הדברים האלה וזה היה מאוד קשה. עברתי דרך מאוד ארוכה עד שהעסק הפך לאופרציה מתקתקת ורווחית."

את רוצה להגיד לנו שהכל נשאר ברמה של קונדיטוריה מקצועית?!

"את זה אתם יכולים לשאול את הלקוחות שלי, אבל בכנות? אני חושבת שהצלחתי לפתח טכניקות עבודה ומתכונים שמשלבים את כל עולם הידע הרחב שלי עם העבודה בתנאי המטבח הביתי. הקטע המעניין הוא שכאשר חברות למקצוע מבקרות אותי בבית, הן פשוט לא מבינות איך אני מצליחה לייצר מוצרים איכותיים במיוחד בתנאים ביתיים, ומצד שני חברים וחברות לא מפסיקים לבקש ממני מתכונים והנחיות כיצד להכין כל מיני דברים.

וכך בעצם נולד הרעיון של הקונדיטוריה הדיגיטלית."

מה זה בעצם הקונדיטוריה הדיגיטלית?

"תראי. יש אינספור קורסים וסדנאות שמלמדים קונדיטוריה בארץ, רובם הגדול ממש מעולה. אבל יש להם כמה בעיות עיקריות, במיוחד למי שרוצה אחר כך לעסוק בקונדיטוריה באופן עצמאי, אפילו אם מדובר במכירת של עוגות מהבית בתור הכנסה נוספת ובמקביל לעבודה הרגילה.

הבעיה הראשונה, כמו בהרבה סוגים אחרים של קורסים, שהזיכרון שלנו קצר. כן, מה לעשות, אנחנו באים לסדנה מלאים מוטיבציה והתלהבות, לומדים בהנאה, אפילו מתרגלים, אבל הסדנה קצרה, ואנחנו חוזרים הביתה עם חוברת מתכונים ומה שהצלחנו לזכור. הזמן עובר, לאט לאט אנחנו שוכחים, ובסוף כשאנחנו רוצים להכין את מה שלמדנו, יש לנו אמנם את המתכון, אבל את הטכניקה, את הדרך הנכונה והמדויקת אין מה לעשות, אנחנו פשוט לא זוכרים. וזה ממש מבאס!

הבעיה השנייה היא ההתאמה למטבח הביתי. כשאנחנו מגיעים לסדנה או לקורס קונדיטוריה, אנחנו מגיעים בדרך כלל למקום המותאם לסדנאות. חלל עבודה מותאם, גדול ומרווח, תנורים מקצועיים, כלי עבודה בשפע, חומרי גלם, הכל עומד מוכן ומחכה לנו. מה קורה בבית? פתאום אין מקום, ואין את המכשירים המתאימים, וקשה להשיג את חומרי הגלם שהציגו לנו בקורס. יש חוסר התאמה בין הצורה שבה למדנו למה שיש לנו בבית ושוב, למרות שהקורס היה מצויין ומקצועי קשה לנו מאוד ליישם את מה שלמדנו בבית.

התוצאה? אכזבה וכסף טוב שהלך לפח.

ומעל הכל – הבעיה הכי גדולה, זה כמו שציינתי קודם – על הצד העסקי אף אחד לא מדבר. לא מלמדים את זה בשום מקום. אני ממש 'נזרקתי למים העמוקים' כשהחלטתי להפוך לעצמאית, ואפילו אם את רוצה בסך הכל למכור כמה עוגות בודדות בשבוע מהבית בתור השלמת הכנסה, שזה משהו שכל אחת יכולה לעשות בקלות, יש המון דברים שכדאי לדעת בשביל להצליח בזה."

ומה לומדים? להכין מתכונים? יש כאלה באינטרנט בחינם כמה שרוצים.

"מתכונים באמת לא חסר באינטרנט. יש משהו אחר שחסר – הדרך הנכונה להכין אותם. לעיתים קרובות הוראות ההכנה במתכונים שנמצא באינטרנט, בייחוד בקונדיטוריה שדורשת דיוק מקסימלי, פשוט כלליים וחסרים כל מיני דגשים קטנים וחשובים.
יש גם דברים שלא כתובים במתכונים. איך מרדדים בצק? איך לשים? מה זה אומר לקפל בצק? מה ההבדל בין וו גיטרה לוו לישה ומתי משתמשים בכל אחד?

אני החלטתי שבקורס שלי, אמנם יהיו מתכונים, והרבה מהם, אבל הדגש הוא על הטכניקה, על איך מכינים אותם נכון ובצורה טובה – ככה שאם מחר תרצי להכין מתכון שאין בסדנה ותחפשי באינטרנט, יהיו לך הכלים להכין כל מתכון שתרצי בלי שום בעיה, על בסיס ההדרכות שיש בקורס."

הקונדיטוריה הדיגיטלית - מתוך הקורס
מתוך: הקונדיטוריה הדיגיטלית

אוקיי, אז למדתי להכין עוגות מצויינות. אבל למכור עוגות מהבית? איך הסיפור הזה עובד?

האמת שזו שאלה מצויינת כי אנשים חושבים – מה הבעיה? נקנה חומרי גלם בסופר, נכין כמה עוגות ונמכור – אבל המציאות תמיד יותר מורכבת ממה שחושבים. קודם כל – למי נמכור? מאיפה יגיעו לקוחות? ממכירה לשכנים ולחברים אי אפשר באמת לייצר הכנסה, לא חלקית ובטח שלא משכורת.

אז כמובן שצריך להבין איך בעצם עושים שיווק ופרסום בשביל להגיע ללקוחות שיקנו מאיתנו, אבל זה לא נגמר שם. אנחנו רוצים להרוויח כסף ממה שאנחנו עושים, ובשביל זה צריך לדעת לתמחר נכון, להבין כמה עולה לי להכין כל דבר בשביל לדעת בכמה משתלם לי למכור אותו, להבין איך למצוא חומרי גלם טובים במחיר הגיוני, בקיצור – גם אם זה "בקטנה" זה עסק לכל דבר ועל זה אף אחד לא מדבר.

ומה עם הפרנסה? להכין עוגות זה כיף ונחמד אבל כמה כבר אפשר להרוויח במכירת עוגות מהבית?

זאת שאלה מצויינת! קודם כל בואי נסתכל רגע על שוק העבודה בתחום הקונדיטוריה. מי שמסיימת היום קורס קונדיטוריה מקצועי, גם אם זה במוסד הכי נחשב בארץ בתחום, יכולה לצפות לשכר התחלתי של כ-6,000 ש"ח בחודש. זה תמורת שעות ארוכות על הרגליים, עבודה קשה ומתישה עמוק בתוך מטבחים. זה כיף והנאה אבל מהר מאוד את מבינה שאת עובדת נורא קשה ואפשרויות הקידום מאוד מוגבלות. הטובים שבטובים בתחום הופכים להיות שף-קונדיטורים ויכולים לצפות לשכר משמעותית גבוה יותר, אבל יש מעט מאוד משרות מהסוג הזה בארץ והתחרות עליהן גדולה.

האתגר שהצבתי לעצמי כשיצאתי לעצמאות היה קודם כל להגיע למשכורת שהייתה לי כשכירה. אחרי שנה – כבר הייתי שם ולא הרבה זמן לאחר מכן הצלחתי כבר להתייצב על מחזור מכירות חודשי של כ-10,000 ש"ח, בזמן שאני עובדת חצי מהשעות, בכיף שלי ובזמן שלי, מהבית! יכולתי להיפגש בבוקר עם חברה, לאסוף את הבנות שלי בכיף מהגן ולבלות איתן את אחה"צ. בלי לתת דין וחשבון לאף אחד כשאחת הבנות חולה, אם סתם קמתי בבוקר בלי מצב רוח ולא התחשק לי.

ככל שעבר הזמן צברתי לקוחות ותיקים ונאמנים שהיו מזמינים ממני באופן קבוע, גם עבודת השיווק והמכירות נעשתה קלה יותר ככל שצברתי שם. בזכות ניהול מוקפד מאוד של טבלאות תמחור הצלחתי להגיע למצב שאני מאוד רווחית ואחרי שנתיים כבר הרוותי בתור עצמאית יותר ממה שהייתי מסוגל להרוויח בתור שכירה במשרה מלאה. זה היה חלום!

חשוב לי לציין שאת טבלאות התמחור וכל מה שקשור לבניית תפריט אני מלמדת במסגרת הסדנה עסקית בקורס הקונדיטוריה הדיגיטלית, ככה שאף אחת לא תצטרך לשבור את הראש או להפסיד כסף על המוצרים המדהימים שהיא מוכרת.

אז מה מבדיל את הקונדיטוריה הדיגיטלית מקורסים אחרים?

קודם כל – הניסיון והידע שצברתי. כבר 6 שנים שאני מנהלת עסק מהבית. למדתי הכל לבד – איך להבין כמה דברים עולים לי, איך להתמקח עם ספקים ולהשיג מחירים טובים, איך לשווק את עצמי ולהשיג לקוחות, איך להבין איזה מוצרים כדאי בכלל להכין.

זה בעצם הדבר הכי חשוב – אני לא סתם מלמדת קונדיטוריה. ברור שאני מלמדת גם את היסודות, איך מכינים את הבצקים השונים, מה זה אומר "לקפל" ואיך לשים ועוד טכניקות חשובות – אבל השוס הוא שאני מלמדת את התלמידות שלי מתכונים של מוצרים שאני מוכרת כבר שנים! בסט-סלרים עם הוכחות, מוצרים שאנשים קונים ואוהבים. לא צריך לשבור את הראש ולחשוב מה להכין ואם אנשים יאהבו את זה כי התלמידות שלי מקבלות "בנק" של מוצרים מנצחים.

אבל המרכיב הכי חשוב – זה שעושה את ההבדל, הוא ללא ספק הסדנה העסקית!

מה זאת הסדנה העסקית? מה עושה אותה לכל כך חשובה?

זה החלק שלרוב לא מדברים עליו. זה גם מה שמבדיל בין מישהי שמכינה עוגות מדהימות למישהי שמרוויחה כסף טוב. בשביל להיות קונדיטורית עצמאית זה לא מספיק שיש לך מתכונים טובים ושאת יודעת להכין קינוחים משגעים. צריך לדעת לתמחר, לארוז, לעטוף, למתג את העסק. צריך לדעת לעשות שיווק בשביל להביא לקוחות, לדעת למכור.

בכל מה שקשור לפן העסקי – אני לא מדלגת על כלום. התלמידות שלי מקבלות טבלאות תמחור, רשימות ציוד מפורטות, רשימת חנויות מומלצות ברחבי הארץ – כל תלמידה שעושה את הקורס יכולה כבר מחר לעשות כמה צעדים פשוטים, להתחיל למכור מוצרים וגם לדעת שהיא מרוויחה על כל עוגה ועוגייה את מה שהיא צריכה להרוויח.

כל הידע שקשור להתנהלות העסקית – זה מה שיעשה את ההבדל ויהפוך את התחביב להשקעה אמיתית בעתיד.

מתוך הקונדיטוריה הדיגיטלית
מתוך: הקונדיטוריה הדיגיטלית – מתחביב להשקעה בעתיד

ומה עם הלימודים הדיגיטליים? איך קורס דיגיטלי יכול להיות טוב כמו קורס פיזי?

קודם כל היתרון הכי ברור של הקורס הדיגיטלי שלי הוא שלא צריך להתחייב לתאריך מיוחד או לשעה מסוימת, לא צריך לארגן סידור לילדים או לצאת מהבית, לא צריך לחפש חנייה. צריך להתחבר מתי שנוח ומתאים לנו ישירות לאתר הקורס ופשוט להתחיל מייד, ברגע שרוצים."

הדבר השני הוא שלכל תלמידה אני נותנת גישה בלתי מוגבלת בזמן, לכל החיים, לתכני הסדנה. כל ההדרכות, כל הקורסים, צולמו בוידאו באיכות הגבוהה ביותר האפשרית וכוללים כתוביות לאורך כל הדרך.

זה אומר שאם את רוצה להיזכר איך המדריכה בקורס מרדדת את הבצק, מערבבת את הסירופ או מגלגלת את העוגיות – כל מה שצריך הוא להתחבר לאתר הקורס, להיכנס ולצפות שוב בסרטון ההדרכה – כמה פעמים שצריך. זה ככה פשוט!"

והשיעורים זמינים כל הזמן?

"כן! במיוחד בשביל התלמידות שלי פיתחתי אתר סדנאות מיוחד. כל תלמידה מקבלת מיד עם רכישת הקורס גישה אישית מלאה ובלתי מוגבלת בזמן לכל תכני הקורס. אין לוח זמנים שדורש לחכות משבוע לשבוע עד הפתיחה של השיעור הבא, או החלק הבא בקורס. הכל זמין ונוח לשימוש גם בטאבלט או בטלפון הנייד והכי חשוב – הכל פשוט זמין תמיד, 24/7.

הקונדיטוריה הדיגיטלית - אתר הסדנאות
הקונדיטוריה הדיגיטלית – אתר הסדנאות

כן, אבל איך אפשר ללמוד ככה, בלי קשר אישי עם מנחה הקורס? מה אם משהו לא מצליח לי, או לא יוצא כמו במתכון?

"שאלה מצוינת. קודם כל, ההדרכות מצולמות בצורה סופר מפורטת. לא מדלגים על שלבים, אין פה "במקרה הכינותי מראש". כל הפרטים הכי קטנים בתהליכי העבודה וההכנה צולמו במספר זוויות צילום ומוצגים במהלך ההדרכות בלי להחסיר דבר.

שנית, אני מציעה לכל תלמידה שלי את האפשרות ליצור איתי קשר בכל עת להתייעצות, עזרה, או כל נושא אחר – ככה שבכל מקרה את אף פעם לא לבד. שוב, בניגוד לסדנה רגילה שברגע שהיא נגמרת את לבדך במטבח – אני תמיד איתך, בהדרכות או בתמיכה אישית, עד שהמתכון שתרצי להכין יצליח לך ועד שתביני איך לתמחר את העוגה שאת רוצה למכור מחר."

נשמע מדהים. הקורס היום פתוח לקהל הרחב? מה הוא כולל?

"לאחר תקופת הרצה שבה בחנתי את הדרכות הקורס על מספר נסייניות שבחנו את איכות ההדרכות והמתכונים, אני שמחה לעדכן שההרשמה לקורס נפתחה בימים אלו לקהל הרחב.

הקורס כולל 7 סדנאות: עוגות שמרים, עוגות בחושות, עוגות מוס, קינוחי כוסות, עוגיות וטארטים ובנוסף כולל גם סדנה מיוחדת בה אני מלמדת בצורה מפורטת איך בעצם יוצאים לדרך עם עסק קונדיטוריה מהבית. סה"כ קרוב ל-80 הדרכות מצולמות באיכות HD. בנוסף לכל סדנה יש חוברות מעוצבות הכוללות מתכונים, דגשים חשובים ועוד כמה הפתעות שאני שומרת במיוחד לתלמידות."

תודה רות, האמת שזה נשמע כמו דרך מדהימה לייצר הכנסה נוספת למי שגם ככה נהנה מאפייה וקונדיטוריה. איפה אפשר לקבל פרטים נוספים על הקורס שלך?

"תודה! עד כה הקורס נמכר בעיקר לתלמידות הקיימות שלי אבל לאחרונה שדרגתי משמעותית את הקורס וקיבלתי הרבה שאלות ופניות לגביו, אז יצרתי עמוד מיוחד שיש בו את כל הפרטים. אני ממליצה פשוט להיכנס אליו, לקרוא, ולמי שמתעניינת יש אפשרות שם בעמוד ליצור איתי קשר.

לפרטים על קורס "הקונדיטוריה הדיגיטלית – מתחביב להשקעה בעתיד" של רות פיינברג אפשר ללחוץ כאן

כמה קטנועים אתה מחזיק בעסק?

מרחק נסיעה חודשי ממוצע:

קטנוע בליץ

קטנוע בנזין

סה”כ לחודש

לפרטים נוספים ותיאום נסיעת מבחן השאר פרטים עוד היום:

פנייתך התקבלה!

דילוג לתוכן