מדוע אנחנו נהיים שמנים יותר, ואיך זה קשור לסוכרת ולחברות המזון?

58,591
סיון אופירי

העולם ממשיך להיות כבד יותר ויותר כשעוד מדינות מדווחות על עליה באחוזי ההשמנה והתחלואה. אז איך זה קשור לרכיבים של האוכל שלנו שעובדים כמו סמים וגורמים לנו להתמכר, מה הקשר לסכרת ולחברות המזון ומדוע ספירת קלוריות פשוט לא עובדת?

אין ספק שבשנים האחרונות אנחנו רואים סביבנו הרבה יותר מבוגרים וילדים עם עודף משקל. אולי בהתחלה חשבנו שרק נדמה לנו, שאולי אפילו רק אנחנו עולות במשקל ולא מצליחות לרדת, אבל כל הנתונים מצביעים על כך: העולם ממשיך להשמין.

עד כדי כך שבשנת 2006 האו"ם הכריז לראשונה על ההשמנה כמגיפה עולמית. זו הייתה הפעם הראשונה שסכנה בריאותית שאינה נגיפית מוכרזת כמגיפה. ואכן, עם התפשטות מגיפת ההשמנה אנחנו עדים ליותר אנשים שמפתחים מחלות הקשורות בה- סוכרת סוג 2, מחלות לב וכלי דם, התפתחות של סוגי סרטן שונים, וכמובן בעיות אורתופדיות שקשורות במשקל העודף שמכביד על הגוף.

אך בניגוד לדעה הרווחת, לא מדובר בעצלנות או בהזנחה כללית של הבריאות. עובדה, תעשיית הדיאטות ואורח החיים הבריא פורחת יותר מאי פעם. יותר ויותר אנשים עושים מאמץ באמצעות דיאטות שונות להוריד במשקל ולשמור על אורח חיים בריא ומאוזן, ועם זאת עדיין גרף ההשמנה והתחלואה עולה. הסיבה לכך הייתה שמורה עד היום אצל חברות המזון בלבד, אך בעקבות עליית אחוזי ההשמנה והנזק הבריאותי הגדול שנגרם למיליונים ברחבי העולם, הגיע הזמן לחשוף את האמת. למעשה, הגיע הזמן לדבר על החומרים הממכרים שמכניסים למזון שלנו, במסווה של בריאות.

למה הרסו לנו את האוכל?

משהו רע קרה לאוכל ולאכילה בעולם המערבי החל מאמצע המאה ה-20. באותה תקופה רבים מתו מבעיות הקשורות ללב, כמו התקפי לב ומחלות עורקים וכלי דם. הרפואה בעולם המערבי קשרה את העליה בתחלואת הלב כתוצאה ישירה של אכילת שומן, אך ללא ביסוס מדעי. לכן, ההמלצה התזונתית של הממסד הרפואי השתנתה והולידה את פירמידת המזון שרובנו מכירים:

פירמידת האוכל
סיוון אופירי

כלומר, ההמלצה הרפואית החדשה באותה תקופה הייתה לבסס את התפריט היומי שלנו על אוכל דל שומן ועתיר פחמימות. בהתאם להנחיות השגויות הללו מטעם הממשל בארה"ב, נדרשו האמריקאים לאכול 6-11 מנות של פחמימה ביום. אותן הנחיות זלגו לכל העולם ובכל מקום שהן השתרשו, הופיעו מחלות כמו סוכרת סוג 2, תסמונת מטאבולית ומחלות אחרות שקשורות קשר ישיר באכילת אותם מזונות.

חברות המזון קפצו על הטרנד, והחלו להוציא את השומן מהמזון. אך ברגע שהשומן יצא מהמזון היה צורך להחליף אותו במרכיב אחר, מאחר שהטעם שהתקבל היה בלתי אכיל. כך, ובלי שהציבור שם לב או הבין את משמעות הדבר, עוד ועוד מוצרים דלי שומן או נטולי שומן תפסו את מקומם על המדף, ובראש רשימת הרכיבים התמקם אחד ששינה את כל פני האנושות כפי שהייתה עד אז – הסוכר.

למעשה, למוצרים רבים הוסיפו כמויות אדירות של סוכר ו-"סוכר בתחפושת". אם תסתכלו על רשימת הרכיבים של כמה מהמוצרים הפשוטים ביותר, תוכלו למצוא לא פחות מ- 56 מילים נרדפות לסוכר ונגזרותיו שבהן משתמשת התעשייה כדי להחביא את הכמויות האמיתיות של הסוכר בתוך האוכל שלנו. תעשיית המזון ממשיכה להוסיף סוכר ולהחביא אותו כדי לגרום לנו, הצרכנים, להתמכר ולצרוך עוד ועוד בלי לספר לנו את האמת ולגרוף רווחים עצומים בכל שנה.

סוכר, אינסולין ומה שביניהם

בשלב זה הדרך לצריכה מאסיבית ולא מבוקרת של פחמימות עתירות סוכר הייתה סלולה.

אך מה קורה לנו בגוף כתוצאה מצריכה של סוכר?

כאשר אנחנו צורכים סוכר, או פחמימות שמתפרקות בגוף לסוכר, הורמון האינסולין בגוף נקרא לדגל. תפקידו העיקרי של האינסולין בגוף הוא עידוד תהליכים של בניית רקמות ואגירה של אנרגיה זמינה בגוף בצורה של שומן. זה נעשה לצרכי הישרדות כדי שלגוף יהיה ממה להתקיים במקרים של רעב ומחסור. כלומר, ככל שהגוף יקבל יותר סוכר כך הוא יאגור יותר ממנו בצורה של שומן, ועם כמויות הסוכר שיש באוכל שלנו ההשמנה נעשית קלה מאי פעם.

התוצאה לא שמורה אך ורק לייצור של שומן- צריכה של כמויות גדולות של סוכר פוגעת באופן ממשי ומיידי בפיזיולוגיה של הגוף, מקשה על הגוף לעבד את כל כמות הסוכר ועלול להוביל רבים לפתח סוכרת מסוג 2.

"זאת בדיוק הבעיה עם ההמלצה התזונתית הזאת ובעיקר עם האוכל שזמין לרובנו. לא רק שההמלצה התזונתית הזאת לא נכונה לנו, היא אפילו מסוכנת" אומרת סיון אופירי, מייסדת ומנחת סדנאות ירידה במשקל בשיטה שפיתחה, שעוסקת בדיוק בקשר שבין סוכר, סוכרת סוג 2 והשמנה.

"נשים מכורות לסוכר מבלי לדעת את זה. אמרו לנו במשך שנים שהתזונה שלנו צריכה להיות מורכבת מאוכל עם אחוזי שומן נמוכים, כי שומן זה רע. אז במה החלפנו את זה? בחומרים מעובדים ממכרים ומרעיבים, ופחמימות עתירות סוכר. במחקרים שהתבצעו על עכברים התגלה כי סוכר, ובעיקר סוכר מרוכז ומעובד שנצרך בכמויות גבוהות, עובד על אותם מרכזי עונג במוח עליהם משפיעה צריכה של סמים.

צריכה של סוכר בכמות גבוהה משפיעה על המוח כמו צריכה של סמים אחרים דוגמת קוקאין והירואין, ומשחררת את אותו חומר, דופמין, שגורם לנו להפעלת מנגנון התגמול במוח ולהתמכרות.

ירוקים מול מטוגנים

אחרי אכילה של מוצרים שמכילים סוכר, או מתפרקים לסוכר, הגוף דורש מאיתנו עוד סוכר. עוד סוכר משמעו עוד הפרשה של אינסולין, עוד אינסולין עוזר לאגירה נוספת של שומן בגוף ולחסימה של פירוק טבעי של השומן."

אופירי מסבירה שכך הגענו למצב שבו אפילו תינוקות נולדים היום בעודף משקל מסוכן רק בשל תזונה לא נכונה, או מפתחים עודף משקל בגיל שישה חודשים. "אם פעם היו מאשימים נשים שהם לא מתעמלות ולכן הן שמנות, היום ההסבר הזה כבר לא תופס. תינוקות לא מתעמלים. הם לא אמורים להתעמל או לקזז קלוריות. לכן האשם היחיד כאן הוא התזונה הבעייתית שלנו."

לפרטים על המחזור הקרוב של שיטת “סיון אופירי פשוט לרדת במשקל” ובדיקת התאמתך השאירי פרטים ונחזור אלייך עם כל המידע:

תשכחו מהקלוריות והתרופות

ברגע שהרפואה הכירה בכך שהאוכלוסייה הכללית משמינה והבריאות שלה נפגעת כתוצאה מכך, נולד הרעיון שיש לטפל בהשמנה כמו מחלה. אבל הגישה הזאת הוכיחה את עצמה כשגויה.

"התפיסה שקלוריה שווה לקלוריה היא אחד המיתוסים המושרשים ביותר בתרבות שלנו." אופירי מסבירה. "תעשיית המזון מקפידה לשווק את המיתוס הזה כדי שהכנסותיה לא יפגעו וכדי שנמשיך לצרוך את המוצרים שהיא מייצרת, והתפיסה הזאת מושמעת בכל מקום אפשרי. כך לדוגמא, מבחינת תעשיית המזון קלוריה של משקה ממותק, או עוגה, שווה לקלוריה של שקדים טבעיים, בעוד שבפועל מדובר בצריכה ופירוק אחרים לגמרי של הרכיבים הללו בגופנו."

אופירי מציינת שאכילה של מזונות שמתפרקים לסוכר כמו לחם, פסטה, פיצה, או של מוצרים שמכילים סוכר ונגזרותיו, גורמת להמשך ההתמכרות, לתחלואה, להשמנה ולהתבססות של סוכרת סוג 2 בכל העולם.

"חשוב להבין שמעבר להשמנה שהיא גורם סיכון למחלת סוכרת סוג 2, ישנם אנשים שההשמנה לא ניכרת אצלם בגוף, אבל הם חולים בסוכרת סוג 2 ובתסמונת מטאבולית. במילים אחרות, הם רזים, אבל חולים. הם לא צריכים להתעמל ולקזז קלוריות, אלא להפסיק את השימוש במה שגורם לאינסולין שלהם לעבוד "שעות נוספות", דבר שגורר תנגודת לאינסולין ולהופעת סוכרת סוג 2. וזו גם התשובה למי שההשמנה ניכרת אצלו באופן חיצוני. "

כיום רוב השיטות מטפלות בהשמנה עצמה, כלומר בסימפטום, ולא בשורש של הבעיה. "אומרים למי שסובל מעודף משקל לעשות ספורט ולאכול פחות, נותנים לחולי סוכרת סוג 2 דיאטות שבהן הפחמימות שולטות ומנסים לאזן את רמות הסוכר בדם בעקבות אכילת הפחמימות באמצעות אינסולין. במקום לשנות את התזונה כדי שתפחית את הפרשת האינסולין באופן אוטומטי, מנציחים את המחלה. "

אופירי מציינת שברגע שמשנים את התזונה הבסיסית ומורידים מהתפריט את האוכל שגורר הפרשת אינסולין, ובעצם יוצר מעין נדנדת אינסולין-סוכר, ברירת המחדל של הגוף היא לחזור לבריאות, וכחלק מזה גם המשקל העודף יפחת.
"הכל מתחיל בתזונה" אומרת אופירי, "אני מדגישה למשתתפות בסדנאות שאני מעבירה שהן חייבות להכיר את כל המרכיבים שנכנסים אליהן לגוף ואת ההשלכות הפיזיולוגיות שלהם על הגוף שלהן.

ברגע שהן יודעות זה מזעזע אותן. אבל רק אז הן מבינות שההשמנה, ולעתים גם התחלואה שהן חוות, היא לא באשמתן, אלא היא תוצר לוואי של חוסר ידע במקרה הטוב, והסתרה במקרה הפחות טוב.

ברגע שנשנה את התזונה שלנו, נפסיק לצרוך מזון מעובד, עתיר בסוכר, או כזה שמתפרק לסוכר, ונתחיל לצרוך מזונות טבעיים ובריאים, שמתוכנתים לעבוד עם הפיזיולוגיה של הגוף שלנו, הבריאות תחזור אלינו. וכתוצר לוואי, תתרחש גם ירידה במשקל.

בלי לרוץ על דיונות, וללא כימיקלים מיותרים שמסבים לנו נזק. תזונה נכונה עשויה לפתור סוכרת סוג 2, או אפילו להפחית את כמות השימוש באינסולין חיצוני אצל מי שסובל מסוכרת סוג 1.

שינוי הגישה שיביא לירידה אמיתית במשקל

עד כה, התוצאות של שינוי הגישה מדברות בעד עצמן. "אלפי נשים ששינו את התזונה שלהם כבר השילו קילוגרמים רבים. השיאנית שלי היא אישה שהשילה 63 ק"ג ממשקלה" מספרת אופירי. בנוסף, היא משתפת כי משתתפות רבות השילו בין 15-50 ק"ג, וכי נשים רבות מספרות שמצבים שנחשבו כרוניים נעלמו כליל, כולל סוכרת סוג 2, בעיות בבלוטת התריס, שחלות פוליציסטיות ועוד.

אופירי מסבירה ששינוי הגישה מתאפשר בזכות הידע שהיא מנגישה למשתתפות בסדנאות שלה: על המזון שהן אוכלות, על התהליכים הפיזיולוגיים שהם תוצר של המזון ועל ההשפעה של המזון על המוח ואפילו על הרגש.

"לא נועדנו לצרוך כמויות כאלה של סוכר. זה לא טבעי לנו, והגוף שלנו מתקשה להתמודד עם זה. המשתתפות בסדנאות שלי מטמיעות את כל הידע הזה, ונגמלות מהתמכרות לאוכל המעובד ולרכיבים הממכרים שבו. הן מחווטות את המוח לכך שהאוכל הזה שמקורו בתעשיית המזון לא אמור להכנס לגוף שלהן, ומצליחות לחזור לבריאות שהיא ברירת המחדל של הגוף ולהשתחרר ממאבק של שנים. בלי לספור קלוריות, לקזז או לרעוב."

אופירי מדגישה ומסכמת שלא הכל אבוד. "ראיתי בסדנאות שלי נשים שהגיעו מיואשות לחלוטין, שניסו כל דבר אפשרי, ואחרי שפתחתי בפניהן את הדלת לידע הזה, הן הצליחו להשתחרר ולהחזיר לעצמן את הבריאות שלהן. כל מה שהיה צריך זה קצת ידע ושינוי גישה אמיתי."

לפרטים על המחזור הקרוב של שיטת “סיון אופירי פשוט לרדת במשקל” ובדיקת התאמתך השאירי פרטים ונחזור אלייך עם כל המידע:

כמה קטנועים אתה מחזיק בעסק?

מרחק נסיעה חודשי ממוצע:

קטנוע בליץ

קטנוע בנזין

סה”כ לחודש

לפרטים נוספים ותיאום נסיעת מבחן השאר פרטים עוד היום:

פנייתך התקבלה!

דילוג לתוכן