בעלי גג של 500 מטר ויותר? כך תקבלו הכנסה חודשית קבועה ומובטחת במשך 25 שנים!

38,399

מודל עסקי חדש ומשתלם במיוחד מאפשר לבעלי גגות של מבני תעשייה, מסחר או חממות פעילות להשכיר את הגג לחברת אנרגיה סולארית. זו מתקינה ומתחזקת על חשבונה מערכת ייצור והולכת חשמל ואתם מרוויחים שכירות חודשית שוטפת. יש לכם גג עם שטח של 500 מטר ומעלה? כך תקבלו שכירות חודשית במשך 25 שנים, ללא כל השקעה או הוצאה כספית.

ב-2009 זה היה נשמע כמו חלום. להתקין מערכת סולארית על גג פנוי בבעלותנו, ליהנות מקרני השמש הזורחת לאורך רוב השנה ולמכור את החשמל המיוצר לחברת החשמל. מה שהיה נראה כמו הזדמנות נדירה השאיר הרבה גגות 'עירומים' בשל התקנה יקרה, תחזוקה לא פשוטה והתקשרות עם חברת החשמל שהפכה לסיבוך בירוקרטי מתיש.
לא מפתיע לגלות שרבים שרצו לקפוץ על ההזדמנות ויתרו מהר מאוד, בין אם בשל הקושי לממן את התקנת המערכת, שיכולה להגיע למאות אלפי שקלים, או פשוט בגלל מורכבות התהליך.

היום הטכנולוגיה התקדמה פלאים ויחד איתה צמח מודל עסקי חדש ואטרקטיבי שפותר את הקשיים. בעלים של מבני משק, חממות פעילות, מבני תעשייה, מבני מסחר, שיש להם לפחות 500 מטרים של גג פנוי להתקנה, יכולים לקחת חלק במהפכה הירוקה וליהנות מהכנסה חודשית שוטפת, בלי להשקיע אגורה מכיסם ובלי לשבור את הראש מול חברת החשמל.

נפגשנו עם בועז גולדשמיד, סמנכ"ל קבוצת תדמיר שיאון, מחברות האנרגיה הסולארית הוותיקות והמנוסות בישראל, שהקימה מאז 2009 מאות פרויקטים סולארים.

תדמיר שיאון הינה חלק מקבוצת תדמיר, הפועלת בתחום החקלאות, התעשיה הלוגיסטיקה והנדל"ן ובבעלותה מותגים כגון "טבע עוף", "חוות הבוקרים" ועוד, קונצרן שמגלגל כיום מכירות בהיקף של כמיליארד ש"ח בשנה. בראש החברה עומדים ותיקי היזמים בתחום האנרגיה הסולארית בישראל, עם ידע, מומחיות וניסיון של מאות פרויקטים סולאריים ברחבי הארץ.

ביקשנו מבועז שיספר לנו מה השתנה בתחום, מה הסיכונים והקשיים שגרמו לרבים לוותר על התקנת מערכת סולארית וגם מהו המודל החדש והמסקרן שמשנה את התמונה והופך את התהליך לידידותי, קל לביצוע ובעיקר – משתלם במיוחד עבור בעלי גגות של 500 מטר או יותר.

בועז, מה הסיפור מאחורי התקנת מערכת סולארית?

"כשאנחנו מדברים על פאנל סולארי אנחנו חושבים על דוד השמש שמותקן לנו בבית ולכן זה נראה לנו פשוט. בפועל, מדובר במערכת שונה בתכלית, שהמטרה שלה היא לייצר חשמל בטכנולוגיה הנקראת פוטו-וולטאית, טכנולוגיה הממירה את אנרגיית השמש לחשמל, ולשנע אותו באופן אפקטיבי לחברת החשמל הרוכשת את החשמל ומפיצה אותו" מסביר בועז.

"בסיפור הזה מתחברים שלושה 'שותפים' – הגג, המערכת הסולארית וחברת החשמל. כל אחד מהשותפים הוא עולם ומלואו, שלרוב רחוק מתחום הפעילות של בעלי השטח ועולם הידע שלהם".

מה המכשול המרכזי שמנע מבעלי גגות גדולים להתקין מערכת כזו עד היום?

"המערכת הסולארית עצמה היא לב העניין וגם המכשול הכי גדול בדרך להפקת הכנסות מהגג שלנו. כשאנחנו מדברים על גגות גדולים הרי שנדרשת השקעה של מאות אלפי שקלים בתהליך, בחיזוק המבנה, בשדרוג תשתיות החשמל ובהקמת המערכת הסולארית עצמה. זה סכום שלא תמיד קל לגייס, גם למשקים חקלאיים או מפעלים גדולים, במיוחד כשמדובר על אופק החזר השקעה של 25 שנים קדימה" מפרט גולדשמיד.

"מעבר לזה, כל נכס עליו מתקינים מערכת סולארית דורש פתרון ייחודי המותאם לפרמטרים השונים: סוג הגג וחוזק המבנה, שטח הגג וכיוונו, גודל חיבור החשמל ואופי החיבור לתשתיות, תנאי השטח באזור. רק התאמה מושלמת תבטיח פעילות תקינה של המערכת. חייבים למקסם את החשיפה לשמש לייצור חשמל לאורך זמן ולא כל חברה בתחום יודעת לעשות את זה".

אם יש לי את הכסף, למה לא להקים מערכת בבעלותי?

"המערכת היא רק ההתחלה, אז גם אם יש לך את ההון הראשוני, תהליך הרישוי והבירוקרטיה מול חברת החשמל מסורבל ומורכב. חברת החשמל מוציאה תשובות שליליות למכביר לבקשות חיבור המופנות אליה ורק מקצוענים בתחום שורדים את התהליך הזה".

"בנוסף, גם אחרי הקמת המערכת יש את השוטף. אנחנו מדברים על משהו שצריך לתחזק ולהבטיח שעובד ב-100% במשך 25 שנה. כל מי ששוקל את זה חייב להבין: מזג אוויר סוער, זעזוע למבנה או נזק כתוצאה מטעות אנוש, כל דקה שרכיב במערכת הזאת לא עובד עולה לך כסף, פעמיים. גם לתקן את מה שהשתבש, וגם אובדן הכנסות בשל ירידה בכמות החשמל שהמערכת לא מייצרת".

"מעבר לכך, אם אתה רפתן, או לולן, או מנכ"ל של מפעל תעשייה, או חקלאי שמגדל בחממות, זה לא משנה, מה לך ולתחזוקה של מערכת סולארית? הזמן שמתבזבז רק בלוודא שהמערכת עובדת לאורך כל השנים הללו יעלה לך הון עתק וכאב ראש שלא נגמר" אומר גולדשמיד.

ואיך עובדת ההתקשרות עם חברת החשמל?

"קיימות מספר אפשרויות להתקשרות מסחרית עם חברת החשמל ורק מספר מוגבל של מערכות מאושרות מדי שנה ונכנסות להתקשרות למכירת החשמל" מסביר בועז. "מרגע קבלת האישור נחתם חוזה מחייב מול חברת החשמל עם מחיר קבוע ומוסכם מראש לכל קילוואט/שעה המסופק מהמערכת. ההסכם הזה נסגר ל-25 שנים ולא מושפע מהצמדה למדד או אינפלציה, כך שגם אם התעריף יורד המחיר שלך מובטח לכל התקופה".

המחיר יכול עוד לרדת?

"בוודאי, בצורה דרמטית! אם לפני 10 שנים חברת החשמל שילמה סדר גודל של 2 ש"ח לקוט"ש (קילוואט לשעה), היום המחיר צנח עד לרמה של כ-40 אגורות בלבד ואף מתחת לזה. כמובן שזה עדיין משתלם לבעלי מערכות גדולות, בעלי גגות של 500 מטר לפחות, לכן, אם יש לך גג מתאים כדאי למהר ולהתקין מערכת כזו".

אז מה יש לעשות אם אני בכל זאת רוצה ליהנות מאנרגיה הסולארית?

"התחום של האנרגיה הסולארית עובר עכשיו שינוי כיוון רציני ומדברים על מודל חדש שבו בעלי המבנה לא צריכים להוציא אגורה מהכיס. כל מה שצריך לעשות הוא להשכיר את הגג לחברה יזמית רצינית ומבוססת שלוקחת את התהליך מקצה לקצה – רישוי מול חברת החשמל, גיוס הכספים והאשראי, התקנת המערכת על הגג וחיבורה לרשת החשמל, תחזוקה שוטפת, והתנהלות מול חברת חשמל לאורך כל תקופת ההתקשרות".

מה האינטרס שלי לעבוד עם חברה במודל כזה?

"האלטרנטיבה שאנחנו מציעים היום בתדמיר שיאון היא מודל מאוד פשוט של השכרה. לך יש גג גדול, לנו יש מעל 20 שנות ניסיון ויכולות ביצועיות ופיננסיות לבצע ולממן את התהליך. אנחנו שוכרים ממך את הגג, דואגים לכל הסיפור מקצה לקצה ומעבירים לך אחוז ניכר מההכנסות בכל חודש".

"השטח נשאר בבעלותך אבל הסיכון וכאב הראש יורד ממך לחלוטין. אנחנו, בתור חברה יזמית שמתמחה בהקמת מערכות כאלו, יש לנו את הניסיון, יש לנו את קווי האשראי והאיתנות הפיננסית מול הבנקים, יש לנו גם את כוח האדם המתאים להתעסקות הבירוקרטית המורכבת מול חברת החשמל. לך יש את גג, לנו יש את כל השאר, ככה שיש פה שיתוף פעולה פורה ומניב לכל הצדדים WIN WIN. אפשר להגיד שזה הדבר הכי קרוב שיש כיום להכנסה פאסיבית אמיתית".

יש לך גג בגודל 500 מטר או יותר? לא הגיע הזמן להרוויח ממנו כסף?!
רק להשאיר לנו פרטים ונחזור אלייך עם הצעה משתלמת:

סוג הנכס שלך

*מתאים לבעלי היתר בניה וטופס 4 בלבד

למי המערכת שייכת במודל הזה?

"ב-25 השנים הראשונות המערכת שלנו, יחד עם כל כאב הראש הנלווה. משהו לא עובד? אנחנו נתקן. משהו נשחק וצריך החלפה? אנחנו נגיע. אנשי המקצוע שלנו דואגים שהמערכת הזאת תעבוד כמו שצריך לאורך כל התקופה, כי יש לנו פה אינטרס משותף לקבל את כל הכסף מחברת החשמל. "בתמורה אנחנו משלמים לך שכירות חודשית מובטחת לאורך כל התקופה. המערכת התקלקלה ולא מייצרת כמצופה? אנחנו נספוג את זה, כל האחריות עלינו".

"אחרי 25 שנים, כשגם החוזה מול חברת החשמל יסתיים ויידרש לחדשו, נקבל ביחד החלטה האם מחדשים את ההסכם ותהיה לך גם הזכות להחליט שאנחנו נפרדים. במקרה כזה המערכת עוברת לרשותך. עד אז – אנחנו משלמים לך שכירות חודשית על הגג שלך, בלי שום התעסקות".

יש עוד חברות שעובדות במודל הזה?

"כמובן, לכן חשוב לקחת בחשבון כשבוחרים חברה 'להתחתן' איתה ל-25 שנים, כדאי לבדוק עם מי נכנסים למערכת היחסים הזאת. המון חברות חדשות מנסות לקפוץ על הרכבת הזאת, אבל הבטחות לחוד ומציאות לחוד. כמות המקרים שראינו בהם חברות קטנות פשוט לא עמדו בתהליך ונתקעו באמצע היא עצומה, בין אם בשל קושי לממן את כל ההתקנה או קושי לממן את המערך שנדרש בשביל לתחזק את המערכת" מסביר בועז.

מה המשמעות עבורי בתור הבעלים של הגג במקרה כזה?

"בקצרה – שוקת שבורה והרבה עוגמת נפש. במצב כזה שהחברה היזמית שבחרת לא עומדת בהתחייבותה להשלים את ההתקנה או לתחזק את המערכת, נתקעת עכשיו עם מערכת שלא עובדת, התחייבות מול חברת חשמל וגג מנוטרל. במקרים האלו האלטרנטיבות הן לבחור בין הליך משפטי יקר וסבוך לבין הרמת ידיים, שזה מה שקורה בדרך כלל".

לסיכום, מה הטיפ הכי חשוב שלך למי ששוקל להיכנס לתהליך?

"לבדוק היטב את החברה לפני שבוחרים בה; כמה שנים היא בתחום הסולארי? כמה פרויקטים היא כבר הקימה והשלימה בהצלחה? מי עומדים בראשה ומי הצוות המקצועי שילווה אותך בתהליך? איזו איתנות פיננסית, מקצועיות וניסיון היא מביאה? הדברים הללו יבטיחו שהגג שבבעלותך יניב תשואה יפה, המערכת תוקם ותעבוד לאורך כל התקופה".

"במודל שאנחנו מציעים יש הזדמנות מדהימה לבעלי גגות גדולים, עם סיכון אפסי ופוטנציאל מדהים להכנסה ארוכת טווח בלי להוציא כסף מהכיס ולהיכנס להתחייבויות כבדות, רק צריך לבחור את הפרטנר הנכון לפרויקט" מסכם גולדשמיד.

יש לך גג בגודל 500 מטר או יותר? לא הגיע הזמן להרוויח ממנו כסף?!
רק להשאיר לנו פרטים ונחזור אלייך עם הצעה משתלמת:

סוג הנכס שלך

*מתאים לבעלי היתר בניה וטופס 4 בלבד

כמה קטנועים אתה מחזיק בעסק?

מרחק נסיעה חודשי ממוצע:

קטנוע בליץ

קטנוע בנזין

סה”כ לחודש

על פי הנתונים שהכנסת העסק שלך יכול לחסוך ₪ בשנה בזכות הקטנוע החשמלי

לפרטים נוספים ותיאום נסיעת מבחן השאר פרטים עוד היום:

פנייתך התקבלה!

דילוג לתוכן